Arjantin’de soyu tükenmiş geyik türüne ait fosil bulundu

Arjantin’de soyu tükenmiş geyik türüne ait fosil bulundu

Güney Amerika'da yaşadığı saptanan soyu tükenmiş Morenelaphus türü geyik cinsine ait bugüne kadar ulaşılabilen en sağlam iskelet parçası keşfedildi.

La Matanza Ulusal Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre,  Arjantin’in Buenos Aires eyaletinin kuzeyinde, soyu tükenmiş Morenelaphus türü geyik cinsine ait, kalıntıları son derece iyi korunmuş, vücudunun yaklaşık yüzde 70'i sağlam durumda fosil kalıntıları keşfedildi. 

Morenelaphus türüne ait olduğu tespit edilen fosil, son 17 yılda 24 memeli ve sürüngen fosilinin bulunduğu fosil yatağından çıkarıldı.

Geyiğin omurgası, ekstremiteleri (kolları ve bacakları) ve dişleri de dahil olmak üzere hayvanın neredeyse yüzde 70'ini içeren fosilin yaşı henüz saptanamadı.

Buenos Aires eyaletinin kuzeyindeki San Pedro Paleontoloji Müzesi müdürü Jose Luis Aguilar, “Fosilin omurgasının ve boynunun yaşam pozisyonunda kaldığını görmek şaşırtıcı.  Morenelaphus cinsine ait bugüne dek bu kadar sağlam fosil kalıntısı bulunamamıştı. Yaklaşık olarak 2.5 milyon yıl öncesinden 12.000 yıl öncesine kadar süren Geç Pleistosen döneminde yaşayan bu geyik türlerinin yaklaşık 200 kilogram ağırlıkta olduğunu tahmin ediyorud.

Fosilin yaşını belirlemek için testler yapılması  bekleniyor.

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar