Antalya'nın hava trafiğine Isparta'nın da katkı sağlaması bekleniyor

Antalya'nın hava trafiğine Isparta'nın da katkı sağlaması bekleniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Isparta'nın doğa turizmiyle, kış turizmiyle etkisini düşündüğümüz zaman özellikle trafiğin az olduğu kış aylarında Antalya'ya hava trafiğinin artmasında çok büyük fayda sağlayacaktır, dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Isparta Valiliği'ni ziyaretinde Vali Ömer Seymenoğlu ve kent protokolü tarafından karşılandı.

Şeref defterini imzalayan Bakan Ersoy, Valilik binasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Geleneksel Türk süsleme ve el sanatları" sergisini gezdi.

Ersoy, daha sonra Seymenoğlu ile valilik makamında görüştü.

Buradaki ziyaretinin ardından Tarihi Üzüm Pazar'ındaki esnaf ziyaretinde bulunan Ersoy, ikram edilen nar suyunu içti, tarihi pazarı gezerek, turistlerle de sohbet etti.

- "Antalya'da turizmi 12 aya yaymaya çalışıyoruz"

Isparta'nın en önemli özelliğinin, yılda 14 milyon yabancı turist çeken Antalya Havalimanı'na yakın bir noktada bulunması olduğunu aktaran Ersoy, şöyle devam etti: "Turizm bölgelerinde havaalanı olması yeterli değil, hava trafiğinin olması gerekiyor. Şu anda Antalya'ya çok yakın olması, yaklaşık 1,5 saatlik mesafede olması ve yılda 14 milyon yolcu alan bir merkeze yakın olması, Isparta'nın en büyük avantajı. O açıdan Isparta'nın turist potansiyelini çok hızlı bir şekilde tanıtıp, gerekli birkaç yatırımı yaparak bu trafikten pay almasını sağlamak mümkün. Her şeyden önce Antalya açısından da faydalı. Çünkü biz Antalya'da turizmi 12 aya yaymaya çalışıyoruz. Antalya'daki işletmelerin, otellerin 12 ay açık kalmasını istiyoruz. Bu açıdan Isparta'nın doğa turizmiyle, kış turizmiyle etkisini düşündüğümüz zaman özellikle trafiğin az olduğu kış aylarında hava trafiğinin artmasında çok büyük fayda sağlayacaktır Antalya'ya."


Benzer Haberler & Reklamlar