Antalya Kaleiçi Surları Restore Edilecek

Antalya Valiliği ve Muratpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokolle Kaleiçi surları ile Antalya'nın ilk elektrik santrali restore edilecek.

ANTALYA: Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Kaleiçi surlarının bir kısmı ve Antalya'nın ilk elektrik santralinin restorasyonuna ilişkin protokol imzaladı.

Karaloğlu, valilikte gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, Kaleiçi'nin Antalya'nın çok önemli bir değeri olduğunu söyledi.

Antalya'nın surlarının ve Kaleiçi'ndeki tescilli kültür varlıklarının toplumun ortak değeri olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Bugün imzaladığımız protokolle sur duvarlarının, mülkiyeti Muratpaşa Belediyesinde olan kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığına devri ve restorasyonunun bakanlık tarafından sağlanması için imza atıldı. Aynı zamana Tevfik Işık santral binasının belediyemiz ve Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğümüzün ortak protokolüyle restore edilmesi, bittikten sonra kamu hizmetinde kullanılması amacıyla protokol yapıyoruz." dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Kaleiçi'nde yapılması gereken çok iş olduğunu, surların restore edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaleiçi'ndeki surların restorasyonunun hepsinin yapılabileceği bir işbirliği protokolüne imza attıklarını belirten Uysal, "Ayrıca uhdemizde bulunan Antalya'nın ilk elektrik santralı Tevfik Işık Santrali'ni de birlikte restore edeceğiz." diye konuştu.

Protokol imza töreninde Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram da yer aldı.

AA Mustafa Çiftçi 


Benzer Haberler & Reklamlar