Antalya Bisiklet Turu Side-Antalya etabı ile tamamlandı

Antalya Bisiklet Turu Side-Antalya etabı ile tamamlandı

Uluslararası Bisiklet Birliğinin takviminde yer alan 2.2 kategorisindeki Tour Of Antalya yarışının dördüncü ve son etabı olan Side-Antalya etabı, 157 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Bisiklet Turu'nda (Tour of Antalya) dördüncü ve son gün, 157 kilometrelik Side-Antalya etabıyla başladı.

Uluslararası Bisiklet Birliğinin takviminde 2.2 kategorisinde 4 etaplı yol yarışı olarak yer alan ve "Adrenalin Antalya'da yükseliyor" sloganıyla düzenlenen organizasyonda, 21 ülkeden 28 takım ile 168 sporcu mücadele ediyor.

Turun son etabının startı, Side Antik Tiyatro önünden Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İlçe Jandarma Komutanı Kürşat Kutalmış Şenol tarafından verildi.

Antalya Bisiklet Turu'nda Leopard Pro Cycling takımından Polonyalı Szymon Rekita, genel klasmanda birinciliği elde etti.

Corendon Circus takımından Belçikalı sporcu Roy Jans, etabı 3 saat 26 dakika 21 saniye ile ilk sırada tamamladı.

Genel klasmanda birinci olan Szymon Rekita, "Magenta" renkli mayoyu ülkesine götürmeye hak kazandı. Takımlar sıralamasında ise Lüksemburg ekibi Leopard Pro Cycling ilk sırada yer aldı.

Turuncu renkli "Tırmanış" (Dağların Kralı) ve yeşil renkli "Antik Kentler" mayosunu Wiggins Lecol Takımı'ndan James Fouche kazanırken, sarı renkli "Sprint" mayosunun sahibi ise Monkey Town'dan Bas van der Kooij oldu.

Yarış sonunda düzenlenen törende Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ile diğer yetkililer, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Orhan Çiçek - Fatih Hepokur - AA


Benzer Haberler & Reklamlar