Ankara'da kaybolan defineci öldürüldü mü, kaçtı mı merak ediliyor

Ankara'da kaybolan defineci öldürüldü mü, kaçtı mı merak ediliyor

Bir hafta önce "ava çıkıyoruz" diyerek hazine aramaya giden 6 defineciden biri kayboldu. Arkadaşları Murat Y'nin cep telefonunu arabada bırakarak, yanlarından ayrıldığını ve geri dönmediğini iddia etti. Polise göre hepsinin defineci olduğu saptanan 5 kişinin ifadeleri çelişkili. Jandarma, AFAD ve komando birlikleri kayıp defineciyi arıyor.

1 kayıp 5 gözaltı... Definenin laneti!

Ankara’nın Beypazarı İlçesi Eşme Deresi bölgesinde 23 Eylül günü Murat Y. (45) ile çalıştığı işyerinin sahipleri Yasin Ü., Mustafa Ü. ve Fırat Y., ailelerine avlanmaya gideceklerini söyleyerek “define” aramaya gitti.

İddiaya göre, cihaz ile bir süre define aradıktan sonra evli ve 3 çocuk babası Murat  Y., cep telefonunu arabada bırakarak arkadaşlarının yanında ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Arkadaşların haber vermesi üzerine Murat  Y.’nin ailesi, Jandarma, AFAD ve komando birlikleriyle köylüler bölgede arama başlattı.

Ancak 6 gündür yapılan tüm aramalarda Murat  Y.'nin izine ulaşılamadı.

TELEFONLARINDA TARİHİ ESER RESİMLERİ BULUNDU

Yasin Ü., Mustafa Ü. ve Fırat Y. ile çelişkili bilgiler veren kayınpederi Hasan Ali D. ile kayınbiraderi Serdar D. gözaltına alındı. Şüpheliler sorgularında çelişkili ifadeler verirken, "Murat  Y., öldürülüp bir yere mi gömüldü yoksa define bulup arkadaşlarını bırakıp kaçtı mı" sorularına cevap aranıyor.

Kaybolan Murat  Y., ile gözaltına alınan 5 şüphelinin telefonlarının incelenmesinde  çok sayıda sikke, üzerinde kabartma ve hayvan figürleri olan tarihi eser niteliği taşıyan fotoğraflara ulaşıldı.

Yapılan incelemelerde şüphelilerin hepsinin defineci olduğu, daha önceleri de bu yönde soruşturma geçirdikleri belirlendi. Bunun üzerine Murat  Y.’nin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmanın yanı sıra tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili de ikinci bir soruşturma başlatıldı.

AİLESİ ARAZİYİ İYİ BİLDİĞİNİ SÖYLÜYOR

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, 4 gün önce çıktığı avda kaybolduğu iddia edilen Murat  Y.’nin bulunması amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Jandarma ve AFAD ekipleri de ihbar üzerine Murat  Y.’'yi bulmak için mahallenin Altıoluk mevkisi ile Ilıman deresi çevresinde arama çalışması başlattı.

Bir kadavra arama köpeğinin de destek verdiği çalışmalarda Murat  Y.’'ye ilişkin bir bulguya rastlanmadı.

Kayıp Murat Yıldız'ın babası İsmet Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun, kaybolduğu öne sürülen alanı çok iyi bildiğini aktardı.

Bu nedenle oğlunun kaybolmasına anlam veremediğini anlatan Yıldız, "4 kişi ava gidiyor, 3'ü geliyor, oğlum gelmiyor. Buna anlam veremiyorum." dedi.

Murat Yıldız'ın kayınbiraderi Metin Yiğit de eniştesinin avlanmak üzere gittiği bölgeyi avucunun için gibi bildiğini söyleyerek, kendisinin kaybolduğuna ihtimal vermediğini ifade etti.

Ekiplerin Murat Yıldız'ı arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Fevzi Kızılkoyun - Hürriyet / Yaşar Tonbak - AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar