AKMED'in Antalya’daki Numismatik Yaz Okulu 6 Temmuz'da başlayacak

AKMED'in Antalya’daki Numismatik Yaz Okulu 6 Temmuz'da başlayacak

Koç Üniversitesi Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü'nce bu sene dördüncüsü organize edilecek Para Tarihi ve Numismatik Yaz Okulu, Prof. Dr. Oğuz Tekin ve Dr. Peter van Alfen eğitmenliğinde Antalya'da 6-11 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yaz okuluna Son Başvuru Tarihi 10 Nisan 2020 olarak açıklandı.

Koç Üniversitesi AKMED'den konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Koç Üniversitesi AKMED olarak 6-11 Temmuz 2020 tarihleri arasında AKMED, Antalya’da gerçekleştireceğimiz 4. Para Tarihi ve Numismatik Yaz Okulu’nu duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. 1 haftalık yoğun yaz okulunda, Arkaik Dönem’den Bizans Dönemi’ne (MÖ c. 650– MS 1453) para tarihi ve numismatik konusu geniş bir kronolojik çerçevede ele alınacaktır. Dersler, Prof. Dr. Oğuz Tekin, (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen, (American Numismatic Society, New York) tarafından verilecektir. Numismatiğe yeni başlayanları hedefleyen kurs, eski Yunan, Roma ve Bizans numismatiğine giriş niteliğinde olup katılımcılara bir yandan temel numismatik bilgisini vermeyi öte yandan arkeoloji, tarih ve sanat tarihi alanlarındaki çalışmalarında numismatiğin bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini göstermeyi amaçlamaktadır.


Program Dili

İngilizce


Eğitmenler

Prof. Dr. Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi AKMED) ve Dr. Peter van Alfen (American Numismatic Society)

Program İçeriği

Numismatiğe yeni başlayanları hedefleyen kurs, eski Yunan, Roma ve Bizans numismatiğine giriş niteliğinde olup katılımcılara bir yandan temel numismatik bilgisi vermeyi öte yandan arkeoloji, tarih ve sanat tarihi alanlarındaki çalışmalarında numismatiğin bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Program kapsamında, Antalya Müzesi ve Sagalassos ören yeri ziyaret edilecektir.

Kayıt Gereklilikleri

Program, Türkiye’deki ve yurt dışındaki üniversitelerde okuyan tüm lisans veya lisansüstü öğrencilerine ve öğrenci olmayan katılımcılara açıktır. Öncelik lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde öğrenci olmaya statüdeki başvurular da değerlendirmeye alınacaktır. Kalifiye öğrencilere sınırlı sayıda tam ve yarım burs fırsatları sunulacaktır. Program kontenjanı 20 kişi olarak belirlenmiştir.

Program dili İngilizce olduğu için, katılımcıların dersleri takip edebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerin tüm derslere, müze ve ören yeri ziyaretlerine katılımı zorunludur. Verilecek olan okuma listesinde bulunan makalelerin okunması, özetinin çıkartılması ve makale hakkında tartışmaya hazır şekilde derslere katılım gerekmektedir.

Ders Materyalleri

Programın başlamasından yaklaşık 1 ay öncesinde program içeriğine ilişkin makale ve yazılı kaynaklardan oluşan bir paket tüm öğrencilere verilecektir. Bu pakette ayrıca önemli numismatik web sayfaları, katalogları ve diğer kaynakların listesi de bulunacaktır.

Kayıt Ücreti ve Burslar

Nitelikli katılımcılar için sınırlı sayıda tam burs olanağı mevcuttur. Burs; eğitim ücreti, konaklama, program süresince verilecek öğle yemekleri ve yapılacak müze ve ören yeri ziyaretleri, eğitim materyalleri, hoşgeldiniz yemeği ve 1500 TL’ye kadar uçak biletini kapsamaktadır. Burs kazanan katılımcıların öncelikle uçak biletlerini kendilerinin alması gerekmektedir ve ekonomi sınıfı uçak biletinin AKMED’e ibrazını takiben 1500 TL’ye kadar olan bedeli TL olarak AKMED tarafından 45 gün içerisinde ödenecektir.

Diğer katılımcılara ise yarım burs verilebilir. Yarım burs uçak bileti ücreti dışında yukarıda belirtilen kalemleri kapsamaktadır.


ÖNEMLİ: Yurtdışından programa katılacak öğrenciler ayrıca şu harcamalardan sorumlu olacaklardır: Sağlık ve seyahat sigortası ile vize ücretleri. Tüm katılımcıların geçerli bir sağlık sigortası olması zorunludur.

Öğrenci olmayan katılımcılar için program ücreti 3400 TL’dir. Bu katılımcılar uçak biletlerini kendileri almakla yükümlüdürler.

Başvuru

Lütfen başvuru formunu online ortamda doldurunuz ve aşağıda bulunan gerekli dokümanları tarayarak online başvuruyu tamamladıktan sonra aynı gün içerisinde akmed@ku.edu.tr adresine gönderiniz.

Gerekli dokümanlar:

1. Başvuru formu (Online)
2. Nüfus cüzdanı veya pasaport fotokopisi
3. Özgeçmiş
4. Resmi transkript (Eğer lisans veya lisansüstü öğrencisi iseniz)
5. 1 Fotoğraf
6. 1 Referans Mektubu (Eğer lisans veya lisansüstü öğrencisi iseniz)
7. Yabancı katılımcılar için seyahat sağlık sigortası fotokopisi veya pdf

Son Başvuru Tarihi

10 Nisan 2020


İletişim

Yaz Okulu başvuruları hakkında akademik konular için lütfen Dr. Arif Yacı ayaci@ku.edu.tr veya Dr. Tarkan Kahya tkahya@ku.edu.tr ile iletişime geçiniz.

İdari konular hakkında sorularınız için lütfen oyanardag@ku.edu.tr ile iletişime geçiniz.

Önemli Tarihler

10 Nisan Son başvuru tarihi
11 Mayıs Kabul edilen adayların duyurulması
15 Haziran Katılımcılara “Pratik Bilgiler”in gönderilmesi
5 Temmuz Katılımcıların Antalya’ya gelişi ve check-in
6 Temmuz AKMED’de oryantasyon ve programın başlangıcı

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar