Afyonkarahisar Müzesi'nde Kibele bereketi yaşanıyor

Afyonkarahisar Müzesi'nde Kibele bereketi yaşanıyor

Türkiye'den 1960'lı yıllarda kaçak yollarla İsrail'e kaçırılarak satılan, 13 Aralık 2020'de ABD'den Türkiye'ye geri dönen Kibele heykelinin sergilendiği Afyonkarahisar Müzesi'ni 8 ayda 42 bin kişi ziyaret etti

Yurt dışından iadesi sağlanan Kibele Heykeli de yaklaşık 3 bin 600 eserin sergilendiği Afyonkarahisar Müzesi'nde en çok ilgi gören eserler arasında yer alıyor.

Kibele heykelinin Anadolu'da Prehistorik dönemlerden itibaren bereketin ve bolluğun simgesi olarak kabul edildiğini söyleyen Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, onun bölgenin en büyük müzesinde özel bir yere sahip olduğunu belirterek "Bu yıl 18 Nisan'da açılan Afyonkarahisar müzesini şu ana kadar 42 bin kişi ziyaret etti. Özellikle Kibele'nin heykelinin bu müzede bulunmasının, hem müzeye hem de şehre olan ilgiyi artırdığını düşünüyoruz. Bu anlamda, başta Kibele heykelimiz olmak üzere geçmiş döneme ait pek çok eserimizin yer aldığı Afyonkarahisar Müzesi'ne yerli ve yabancı ziyaretçileri bekliyoruz." dedi.

Yiğitbaşı, heykelin kendi bulunduğu topraklarda açılan yeni müzede sergilenmesinden mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kibele Heykeli özel bölmede cam fanusta sergileniyor

Türkiye'den 1960'lı yıllarda kaçak yollarla İsrail'e götürülerek satılan, ardından ABD'den 13 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen heykel, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde bir süre sergilendikten sonra 24 Aralık 2021'de Afyonkarahisar'a getirildi.

Uzun yıllar sonra ait olduğu topraklara getirilen heykel, Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırımıyla yapımı tamamlanan yeni Afyonkarahisar Müzesi'nde oluşturulan özel bölmedeki cam fanusta sergileniyor.


Benzer Haberler & Reklamlar