Afrodisias Antik Kenti konser

Afrodisias Antik Kenti konser

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği Bölümü, Afrodisias Antik Kenti'nde klasik müzik dinletisi sundu.

Arkeolojide "Afrodit'in kenti" olarak bilinen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edilen Afrodisias Antik Kenti'nde klasik müzik dinletisi organize edildi.

Karacasu ilçesinde bulunan Afrodisias Antik Kenti'nin tanıtım programı kapsamında Valilikçe basın mensupları için tanıtım turu düzenlendi.

Burada konuşma yapan Vali Yavuz Selim Köşger, Afrodisias'ın geçen yıl UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alındığını anımsattı.

Kentteki kültürel varlıkların yeteri kadar tanıtılmadığını belirten Köşger, "Elimizdeki eserleri, potansiyeli değerlendiremiyoruz, dünyaya pazarlayamıyoruz. 2018 yılını bu anlamda Afrodisias yılı ilan ettik." dedi.

Aydın'ın kültürel zenginliğinin çok fazla olduğuna dikkati çeken Köşger, buraların tanıtımında gazetecilere çok büyük görev düştüğünü söyledi.

Etkinlik kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği Bölümü tarafından klasik müzik dinletisi sunuldu.

Antik döneme özgü kıyafetler giyen Öğretim Görevlisi Olcay Şahin ile üniversite öğrencileri Ahmet Taşdemir ve Nurana Salayeva, çeşitli klasik müzik bestelerini seslendirdi.

Bu sırada antik kenti gezen turistler de dinletiye yoğun ilgi gösterdi.

İngiliz turist Halen Kay, Afrodisias'a ilk kez geldiğini, büyüleyici bir atmosferle karşılaştığını, özellikle stadyumu çok beğendiğini dile getirdi.

Manisa'dan gelen Nesibe Acar da "Çok güzel bir yer. İyi ki buraya gelmişiz. Burası gerçekten anlatılmaz yaşanır." dedi.

 Ferdi Uzun - AA


Benzer Haberler & Reklamlar