Adnan Hoca operasyonunda 6 kamyon tarihi eser iddiası

Adnan Hoca operasyonunda 6 kamyon tarihi eser iddiası

Adnan Hoca adıyla meşhur Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda, gözaltına alınanların sayısı yükselirken, soruşturmada tarihi eser kaçakçılığı iddiaları da öne çıkıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adnan Oktar ve grubuna yönelik, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma'' suçu dahil 31 sevk maddesinden başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan yüzlerce şüphelinin ifadelerinin alınması işlemi devam ediyor. Müşteki ve ihbarlarda yer alan beyanlarda dikkat çekici iddialar yer alıyor.

6 KAMYON TARİHİ ESER VE ANTİKA BULUNDU İDDİASI

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, önceki gün İstanbul merkezli 4 ilde düzenlediği operasyonda mal varlığına el konulan 235 şüphelinin adreslerinde yapılan aramalarda bulunan 6 kamyon tarihi eser, antika ve değerli eşya muhafaza altına alındı. El konulan eşyaların orijinal olup olmadığının araştırılması için müzelerden ve üniversitelerden uzman istendi.

Aramalarda ayrıca, 400'den fazla flash bellek, 70 silah, 3 binden fazla mermiye el konulduğu, kasalarda bulunan yüklü miktardaki para ve dövizin sayımının ise hala devam ettiği aktarıldı.

DAHA ÖNCE DE HAKKINDA TAİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

Müşteki Ö.M, Adnan Oktar'ı 2010 yılından önce Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen hakkında olumsuz konuşmalarının olduğu, akabinde adını daha sonra açıklayacağı bir savcının Oktar hakkında tarihi eser kaçakçılığı soruşturması başlattığını belirterek, Oktar'ı bu soruşturma üzerinden tehdit ederek üç gün boyunca Gülen'i öven yayınlar yapmasını emredip bunu Gülen'e izleteceğini söyleyerek istediğini yaptırdığını, buna ilişkin görüntüleri de dosyaya sunacağını öne sürdü.

Bu olayın ardından Adnan Oktar'ın FETÖ güdümüne girdiğini ileri süren müşteki M.Ö, ''Bu olaydan sonra başta başkanlık sistemine karşıt olmak üzere birçok bakan, diyanet işleri başkanı ve örgütün istemediği önemli şahsiyetler hakkında olumsuz propaganda ve karalama kampanyası başlattık.'' iddiasında bulundu.


Benzer Haberler & Reklamlar