Acılı babanın o anını anlatan muhabir: Keşke bu fotoğrafı hiç çekmeseydim

Acılı babanın o anını anlatan muhabir: Keşke bu fotoğrafı hiç çekmeseydim

Depremde enkaz altında kalarak ölen kızının acısını yaşayan ve onun elini hiç bırakmayan Kahramanmaraşlı babanın fotoğrafı adeta depremin simgesi oldu. O anın fotoğrafını çeken AFP foto muhabiri Adem Altan, " Kızının ismini sordum. 'Kızım Irmak' dedi. Daha fazla da konuşamadı çünkü gerçekten büyük bir acı vardı orada" dedi.

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen 2 depremin yarattığı büyük yıkımda, enkaz altında yaşamını yitiren kızının elini tutan Mesut Hançer'in fotoğrafı gündem oldu. Fotoğrafı çeken AFP fotomuhabiri Adem Altan, fotoğrafın çekilme anını NTV'ye anlattı. Altan acılı babanın kendisine, 'Çek, çek, çocuğumun resmini çek' dediğini aktardı. 

Altan şunları söyledi: "Orada oturuyordu. Etrafında da diğer insanlar yakınlarını kurtarmaya çalışıyordu. Fotoğraf çeke çeke ilerliyordum. Niye oturuyor diye baktım, biraz dikkat edince birinin elini tuttuğunu gördüm. Birkaç fotoğraf çektim, sonra bana seslendi; 'Çek, çek, çocuğumun resmini çek'. Sonra elini bıraktı, bana gösterdi çocuğum burada yatıyor der gibi. Kızının ismini sordum. 'Kızım Irmak' dedi. Daha fazla da konuşamadı çünkü gerçekten büyük bir acı vardı orada. Oradan ayrılmadı. Ben fotoğrafı çekerken çok üzüldüm, gözlerim doldu ama işimizi de yapmak zorundaydık. Çok acı bir tabloydu gerçekten. Hiç bu fotoğrafı çekmemiş olsaydık keşke."

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar