30 bisikletçi Ayasofya İçin Pedallıyor

Türk Tarih Kurumu'nun, Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi'ni duyurmak amacıyla 30 bisikletçi Ankara'dan İstanbul'a gidiyor.

Türk Tarih Kurumunca (TTK) "Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi"ni duyurmak amacıyla düzenlenen "Ayasofya İçin Pedallıyoruz" programı kapsamında, 30 bisikletçi Ankara'dan İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı.

Profesyonel bisikletçilerden oluşan 30 kişilik ekip, İstanbul Ayasofya'daki sergiyi duyurmak için 5 günde 520 kilometre katedecek.

Kızılcahamam, Bolu, Kocaeli, İznik ve Heybeliada'da kamp yapmayı planlayan bisikletçiler, 23 Temmuz'da İstanbul'da olacak ve serginin açılışına katılacak.

TTK Başkanı Refik Turan, kurum binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde, Ayasofya'nın dünya kültürünün sembol yapılarından biri olduğunu söyledi.

Ayasofya'nın tarihi hakkında bilgi veren Turan, Türklerin eline geçtikten sonra büyük bir dönüşüm yaşayan Ayasofya'nın, Türk tarihi ve kültürünün en büyük milli miraslarından olduğunu vurguladı.

Turan, "Ayasofya'nın her zaman bizim olduğunu dünyaya da hatırlatmak amacıyla Türk Tarih Kurumu olarak Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi'ni açmaya karar verdik. Bu büyük, önemli gördüğümüz faaliyetin başlangıcını Türk Tarih Kurumundan yapıyoruz." dedi.

Proje direktörü Salih Yalızat da kamp kurdukları şehirlerde insanlara Ayasofya'nın tarihini anlatacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından bisikletçiler yola çıktı.

Sergi, 23-30 Temmuz'da gezilebilecek.


Benzer Haberler & Reklamlar