3. İstanbul Arkeoloji ve Sanat tarihi Öğrenci Sempozyumu

3. İstanbul Arkeoloji ve Sanat tarihi Öğrenci Sempozyumu

Arkeolojide ünlü arkelolog Halet Çambel'in geleneğini sürdürmek ve kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla düzenlenen İstanbul Arkeoloji ve Sanat tarihi Öğrenci Sempozyumu yarın başlıyor.

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğrencileri, Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi ve Sanat Tarihçileri Derneği İstanbul Şubesi tarafından organize edilen, İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu'nun üçüncüsü, 1-3 Mart tarihleri arasında düzenlenecek oturumlarla gerçekleşecek.

Sempozyumdaki oturumlarda; Yüksek Lisans ve Doktora Çalışmaları, Kültürel Miras Yönetimi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Arkeologlar ve Sanat Tarihçilerinin Mesleki Açıdan Sorunları ve Çözüm Önerileri, Sit Alanları ve Ekoloji, Müze, Kamusal Alan İlişkileri, Arkeoloji, Sanat ve Medya konularının ele alınması bekleniyor.

1-2 Mart’ta sunumları Salt Galata’da, 3 Mart sunumları ise Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Karaköy Binası’nda gerçekleştirilecek sempozyumu isteyen herkes ücretsiz olarak izleyebilir.

III. İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu’nun amacı; "Halet Çambel geleneği ve “kültür mirasına sahip çıkıyoruz” vurgusuyla gerçekleştirilen, İstanbul içinde bir araya gelememiş lisans, yüksek lisans, doktora yapan Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrencileri ve ilgili disiplinlerden öğrencilerle buluşmayı hedefleyen III. Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu’nda yine “dünü, bugünü ve yarını” konuşmak için buluşuluyor" olarak açıklanmıştı

Sempozyumun programına göre oturumlar şu şekilde gerçekleşecek.

 

 

 

 

 

 

 


Benzer Haberler & Reklamlar