22. Uluslararası Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu

22. Uluslararası Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu 24-26 Ekim 2018 tarihlerinde MSGÜ Bomonti Yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

İlki 1997 yılında  Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nün önderliğinde gerçekleştirilen ve her yıl ülkemizdeki bir üniversitenin Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen, geleneksel Uluslararası Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu 15 yıl aradan sonra ikinci kez Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Orta Çağ’dan günümüze sanat tarihi kapsamında arkeolojik kazı, yüzey araştırması, mimari araştırmalar, müze araştırmaları, malzeme, teknik ve restorasyon çalışmalarına yer veren sempozyumun yirmi ikincisi de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nün ev sahipliğinde olacak.

Sempozyum Başkanlığını Prof. Dr. Gülgün Köroğlu'nun üstlendiği sempozyumun (n 22. Uluslararası Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu - 22nd INTERNATIONAL SYMPOSIUM on MEDIEVAL andTURKISH PERIOD EXCAVATIONS and RESEARCH in ART HISTORY) Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Yerleşkesi Cumhuriyet Mh. Silahşör Cd. No: 89 Bomonti - Şişli / İstanbul adresinde gerçekleştirilecek. Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgi  22.ortacagsym@msgsu.edu.tr e-posta adresinden edinilebilir.


Benzer Haberler & Reklamlar