2022 Uluslararası ANAMED Yıllık Sempozyumu 25 Martta

2022 Uluslararası ANAMED Yıllık Sempozyumu 25 Martta

25 Mart 2022 tarihinde saat 09:00-17:30 arasında gerçekleştirilecek 16. Uluslararası ANAMED Yıllık Sempozyumu'nun konusu; Hastalık Mekânları, Şifa Alanları: Çağlar Boyunca Anadolu'da Sağlık Hizmetlerinin Yapılanması olarak açıklandı

Covid-19 salgını önlemleri nedeniyle etkinlik Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. 

çevrimiçi olarak gerçekleşecek sempozyumda İngilizce ve Türkçe simultane çeviri yapılacak ancak çeviriyi görüntüleyebilmek için Zoom uygulamasının en güncel versiyonunun yüklü olması gerekiyor.

Kayıt olmak için ANAMED'in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.  

ANAMED Organizasyon Komitesi konunun neden "Hastalık Mekânları, Şifa Alanları: Çağlar Boyunca Anadolu'da Sağlık Hizmetlerinin Yapılanması" olduüu konusunda şu açıklamada bulundu:  "Milyonlarca kişinin karantinaya alınması ve hastaneye yatırılması da dahil olmak üzere 2019-2022 pandemisinin olayları geçmişteki insanların hastalık ve sağlıkla nasıl başa çıktığı konusunda hepimizi daha bilinçli düşünmeye teşvik etti. 

Klasik Antik Çağ'dan Modern Çağ'a, Anadolu ve komşu bölgelerdeki çeşitli yerleşim yerleri ve mekânlar, genellikle daha önceki tıbbi uygulamalar, hastalık ve sağlık mimarisi gelenekleri üzerine inşa edilerek, şifa ve hastalığın odağını oluşturmuştur. Bu fikirlere dayanarak, Koç Üniversitesi Tıpta ve Sağlıkta İnsani Bilimler Girişimi ile işbirliği içinde düzenlenen ve Lucienne Thys-Şenocak ile Inge Uytterhoeven tarafından bir araya getirilen 16. Uluslararası ANAMED Yıllık Sempozyumu, çeşitli arkeolojik alanları, mimariyi, inşa edilen mirası, manzaraları, yerleri ve alanları; şifa, sağlık ve tıbbın Anadolu ve çevresindeki uygulandığı yerlerde inceleyecek."

Sempozyum özetlerine bu linkten, sempozyum programına ise bu linkten ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar