2 metre boyunda mamut dişi bulundu

2 metre boyunda mamut dişi bulundu

İngiliz arkeologlar, gelgit sonrasında 2 metre uzunluğunda bir mamut dişi keşfettiler.

Londralı gönüllü arkeologlardan oluşan Citizan (Kıyı ve Ara Bölgeler Arkeolojik Ağı) yerel arkeoloji grubu üyeleri, arazi araştırması yaparken oldukça nadir bulunan bir tarih öncesi kalıntı buldu. 

İngiltere'nin Mersea Adası'nın Essex sahilinde perşembe sabahı Citiza arkeoloji grubu üyeleri 2 metre boyunda mamut dişi ile karşılaştılar. Son derece iyi korunmuş fosil parçasının sahilde yaşanan gel git olayı sonrası bulunması büyük şaşkınlık doğurdu.

Dailymail inter sitesinde Harry Pattit imzasıyla yayınlanan habere göre;  Mamut dişi, gönüllülerin uzun sahil boyunca gerçekleştirdikleri 'saha yürüyüşü' sırasında Essex sahilindeki Naze Plajı yakınlarında, Walton kayalıklarında keşfedildi. Bulunan dişin yaklaşık 3 milyon yıllık olduğu tahmin ediliyor.  Mamutlara ait en eski kalıntılar 4 milyon yıllık türün son üyeleri, M.Ö. 10.000'li yıllarda yaşamıştı.

50 milyon yıl önce jeolojik çöküntülerle ortaya çıkan Londra kil tabakası, çok sayıda köpekbalığı dişi bulunmasıyla ünlü. Bulunan mamut dişinin, 3 milyon yıl önce şekillenen Kızıl kil tabakasından gelmiş olabileceği sanılıyor. .

Citizan Arkeoloji grubu sözcüsü Stephanie Ostrich; şans eseri rastladıkları mamut dişinin grubun 2015'te kuruluşundan bu yana yaptığı en heyecan verici olay olduğunu söyledi ve "Hemen fotoğraflarını çekerek yetkililere haber verdik. Çekilen fotoğraflar,  üç boyutlu mamut dişi profili yaratılmasını sağlayacak" dedi. 

Naze civarında fosili keşfetden Wendy ve John Booth ise dişle karşılaştıkları an ne bulduklarını anlamakta zorlandıklarını ve mamut dişi olduğunu anlayınca çok şaşırdıklarını söylediler.


Benzer Haberler & Reklamlar