18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları için hazırlıklar başladı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları için hazırlıklar başladı

Uluslararası boyutta yapılacak 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenleri öncesi, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığınca hazırlıklar başladı.

Dünya harp tarihinde önemli yer tutan "Çanakkale geçilmez" destanının yazıldığı Gelibolu Yarımadası, eşsiz zaferin 104'üncü yıl dönümünde gerçekleştirilecek törenlere hazırlanıyor.

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığınca hazırlıklar kapsamında törenlere katılacak yerli ve yabancı konukların listeleri hazırlanıyor. Misafirlerin konaklayacakları yerlerin belirlenmesinin ardından alandaki düzenlemelere geçilecek.

Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilecek törenler için bölgeye 3 bin kişilik portatif tribün kurulacak.

Ayrıca bölgede peyzaj düzenlemelerinde son kontroller yapılıp gerekli görülen yerlerde yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışması gerçekleştirilecek ve tören alanları hazır hale getirilmiş olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AA muhabirine, bölgenin bu yıl 18 Mart ve 24-25 Nisan'da uluslararası boyutta gerçekleştirilecek törenlere ev sahipliği yapacağını söyledi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenleri için tarihi alandaki çalışmaların sürdüğünü aktaran Kaşdemir, her yıl 18 Mart'ta Çanakkale zaferlerini büyük bir heyecan ve gururla bütün milletçe kutladıklarını belirtti.

AA


Benzer Haberler & Reklamlar