18 Bin liraya tarihi eser diye yeni çömlek aldığını anlayınca polise koştu

18 Bin liraya tarihi eser diye yeni çömlek aldığını anlayınca polise koştu

Burdur'da ilginç bir tarihi eser dolandırıcılığı yaşandı. Normal bir çömleği, 'tarihi eser' diye bir vatandaşa 18 bin liraya satan 2 kişi Yalova’da yakalandı. Gözaltına alınıp, Burdur’a getirilen dolandırıcılar, 'parayı harcadık' dediler.

Burdurlu bir vatandaş, sıradan bir çömleği kendisine tarihi eser diye 18 bin lira karşılığında sattığını iddia ettiği 2 şüpheli hakkında polise şikayette bulundu.

DHA'nın haberine göre; ihbar üzerine Burdur Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Polis çalışmalar neticesinde şüphelilerin A.T. (54) ve E.Y. (34) olduğunu belirledi.

Yalova'da olduğu tespit edilen 2 dolandırıcı Yalova Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışma sonucu dün yakalanarak, Burdur'a getirildi.

Şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından sorgulanan şüpheliler tutuklanma istemiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dolandırıcıların ifadelerinde “Parayı harcadık” dedikleri belirtildi.


Benzer Haberler & Reklamlar