18 bin eser Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni bekliyor

18 bin eser Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni bekliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, inşaatı devam eden Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Yılmaz, Atatürk Bulvarı üzerindeki müzenin inşaat alanında incelemede bulundu.

Eski MİT ve Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Kontrol Laboratuvarı'nın başka bir noktaya taşınmasının ardından boşalan alanın 13 bin 214 metrekarelik bölümüne Türkiye'nin en modern müzesini inşa edeceklerini belirten Yılmaz, müzelerin, bulunduğu kentlerin prestij yapıtları olduğuna işaret etti.

İnşaatın hızla devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak. Müzede 18 bin tarihi eser sergilenecek. Burası sıradan bir müze olmayacak. Bu müze Samsun'un değerine değer katacak. Müzeler kent turizmine önemli bir katkı sağlar. Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Samsun'umuzun sosyal yaşamı ve kültürümüzün yaşatılmasına ciddi katkılarda bulunacak. Karadeniz'in göz bebeği şehrimizin dünya çapında tanınırlığını arttıracak."


Benzer Haberler & Reklamlar