12. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması sonuçlandı

12. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması sonuçlandı

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi'nin düzenlediği "12. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu.


İSTANBUL: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi'nin düzenlediği "12. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törene katılan İBB Kütüphaneler ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder, Burhan Doğançay'la tanışmış olduğuna işaret ederek, "Kendisi ressam ama ressamlıktan öte özelliği, resim sanatını çocuklar ve gençler arasında yaygınlaştırmak için gayret etmesi. Müzenin çalışmaları ve İBB'nin katkılarıyla her sene çok değerli resimlerin ortaya çıktığını görüyoruz." dedi.

Minder, yetenekli gençler olduğuna vurgu yaparak, "Sanatçılarımızın toplumla diyalog içerisinde hareket etmeleri ve bilgilerini paylaşmaları çok önemli. Burhan Doğançay'ın bu özelliği çok nadir olduğu için de çok değerli." diye konuştu.

Doğançay Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Budak da yarışmanın 12. yılını gurur ve mutlulukla kutladıklarını söyleyerek, "Burhan Doğançay, çocuklara resim sevgisini aşılamak ve onların cevherini çıkarmak için çalışırdı. Müzeyi ziyaret eden öğrencilerle sohbet etmeyi, onları dinlemeyi ve onlardan bir şeyler öğrenmeyi çok sevdiğini belirtmiştir hep. Bu yıl bir tema belirlemeden, çocukların serbest çalışmalar yapmalarını istedik. Birbirinden güzel eserler geldi." ifadelerini kullandı.

Ressam Burhan Doğançay'ın hayattayken başlatıp vefatına kadar yürüttüğü yarışmaya öğrenciler bu yıl, tema sınırlaması olmadan, serbest çalışmalarıyla katıldı.

Ressam Süleyman Saim Tekcan, küratör ve sanat eleştirmeni Beral Madra, küratör Mehmet Lütfi Şen, Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun ile Doğançay Müzesi Müdürü Bergin Azer'in jüri olarak görev aldığı yarışmada dereceye girenler ve mansiyona hak kazananlar, tablet bilgisayar, fırça ve boya setleri ile bir dönemlik resim eğitimiyle ödüllendirildi.

Yarışmada birinciliği kazanan Su Tuana Ekşi 3 bin, ikinciliği kazanan Mahmut Aydın 2 bin 500, üçüncülüğü kazanan Barış Durmuş ise 2 bin lira eğitim desteği alacak.

Mansiyon kazanan Kaan Aksakal, Zeynep Serra Varol, Merve Bozkuş, Rüveyda Gündüz ve Dora Doğru'ya ise bin liralık eğitim desteği verilecek.

Ödül töreni öncesi, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Çok Sesli Çocuk Korosu konser verdi.

Yarışmaya katılan eserler arasından 50'ye yakını, sergilemeye değer görülürken, sergi, 6 Haziran'a kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuaye alanında görülebilecek.


 

AA Musa Alcan


Benzer Haberler & Reklamlar