Erzincan merkezli 11 ilde eşzamanlı düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda aralarında bir büyücü ve emekli polis bulunan 22 kişi gözaltına alındı. Polisler olayla ilgili 9 kişiye daha ulaşmaya çalışıyor. Şahıslarla birlikte çok sayıda dedektör ve sikke ile muhtelif tarihi eserler yakalandı.
Bir istihbarattan yola çıkan Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirtilen kişilere yönelik çalışma başlattı.
Cumhuriyet savcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucu, söz konusu suça karışanların yakalanması amacıyla Erzincan'ın yanı sıra Erzurum, Mardin, Balıkesir, İstanbul, Kayseri, Adana, Aydın, Ordu, Kocaeli, Niğde'de 34 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda Erzincan'dan 10, diğer illerden ise 12 kişiyi yakalayan ekipler, zanlıların adreslerindeki aramalarda altın arama dedektörü, silah ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen çok sayıda sikke ele geçirdi.
Erzincan'da yakalanan ve aralarında emekli bir polis ile büyücünün de olduğu zanlılar, sağlık kontrolleri sonrası İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
Operasyon kapsamında 9 kişinin de arandığı öğrenildi.


Van'ın Urartu öncesi tarihinin ayrıntıları İremir Höyüğü'nde aranıyor
Hattuşa'da kazmasının değmediği yer kalmayan 51 yıllık kazı emektarı
Kayseri'de varlığı unutulan Danişmendli medresesi yeniden gün yüzüne çıkarılıyor
Ani kazılarından Mevlit Kandiline anlamlı armağan: Kufi hatla Hz. Muhammed yazısı