Luksor Haberleri

III. Amenhotepin iki sfenks heykeli bulundu

III. Amenhotep'in iki sfenks heykeli bulundu

Luksor'daki III. Amenhotep tapınağında süren kazılarda, Kral III. Amenhotep'in sakallı, kraliyet yakalıklı ve başında firavunlar tarafından giyilen nemes adlı şapka ile tasvir edilmiş sfenks şeklinde bir çift devasa kireçtaşı heykeline ait parçalar…

Luksor Koç Başlı Sfenks Yolu törenle açıldı

Luksor Koç Başlı Sfenks Yolu törenle açıldı

Mısır'ın güneyindeki Luksor kentinde, Firavunlar dönemine ait iki meşhur tapınağı birbirine bağlayan ve tarihi 3 bin yıl öncesine kadar uzanan Koç Başlı Sfenks Yolu'nun açılışı törenle gerçekleştirildi.

Luksorda 2 Firavun mezarı bulundu

Luksor'da 2 Firavun mezarı bulundu

Mısır'ın Luksor kentinde Draa Abu el Naga bölgesinde 18. firavun hanedanlığına ait olduğu tahmin edilen iki ayrı firavun mezarı bulundu.

Mısırda 4000 yıllık Mezar Bahçesi bulundu

Mısır'da 4000 yıllık Mezar Bahçesi bulundu

Mısır’ın Luksor kentinde devam eden arkeoloji kazılarında Draa Abul Nagaa’daki mezarın girişinde günümüzden 4000 yıl öncesine tarihlenen bir cenaze töreni bahçesi bulundu.

Mısırda 3500 yıllık mumyalar bulundu

Mısır'da 3500 yıllık mumyalar bulundu

Mısır'ın Draa Abul Nagaa bölgesinde, yaklaşık 3500 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen mezarda; mumya, lahit ve çok sayıda heykel bulundu. Lahit üzerinde uzmanlar tarafından çalışma yapıldı.

Tutankamonun ninesi sanılan heykel

Tutankamon'un ninesi sanılan heykel

Luksor'da büyük olasılıkla Firavun III. Amenhotep’in karısı ve Tutankamon’un büyük annesi Kraliçe Tiye’ye ait olduğu tahmin edilen heykel bulundu.