Arhangelos Mihail kilisesinin restore edilirken, 16. ve 12. asırlara tarihlenen 2 duvar resmi keşfedildi.
Geçitkale’de bulunan Arhangelos Mihail kilisesinin restorasyon çalışmalarında, kültürel açıdan çok değerli 16’ıncı ve 12’inci yüzyıla ait iki duvar resmi (fresk) bulunduğu haber verildi.
Kıbrıs Rum KesAlithia gazetesinde yer alan habere göre, Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Rum eş başkanı Takis Hacıdimitriyu konuyla ilgili açıklamasında, duvar resimlerinin, duvarlardaki sıvaların kaldırılması sırasında, kilisedeki çalışanlar tarafından bulunduğun söyledi.
Hacıdimitriyu, kilisedeki çalışmaların önümüzdeki Kasım ayında tamamlanmasının beklendiğini ve gerekli ödeneğin de toplam 400 bin Euro civarında olduğunu sözlerine ekledi.


Sivas’ta 3400 yıllık Hitit kraliyet arşivi bulundu
Yemen'deki Sebe Krallığı Anıtları UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nde
Antik Roma'nın modası ve gücü Kopenhag’da sergileniyor: Türkiye’den 18 eser var
Mitoloji, arkeolojik maddi kültür kalıntısı olarak nasıl kullanılabilir?