Beylerbeyi Sarayı’nın restorasyonu sürüyor
Kars Kalesi eteklerindeki, 1579 tarihinde Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı'nın turizme hizmet etmesi için yapılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Kars Kalesi eteklerindeki, 1579 tarihinde Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı'nın turizme hizmet etmesi için yapılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Sultan 3. Ahmed'in Enderun mensupları için Topkapı Sarayı'nda yaptırdığı vakıf kütüphanesi, restorasyon sonrası törenle açıldı.
Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de geçen, arkeolojik kazı alanı yanındaki tarihi cami, restorasyon sonrası ibadete açılmaya hazır.
TİKA Kosova'daki iki tarihi camiyi restore edecek
Sivas'taki 2 asırlık tarihi köy odasının tavanına el işçiliği ile yapılan oyma tavan süslemesi ilgisizlik ve bakımsızlıktan çürümeye terk edildi.
Yıldırım Beyazıd devrinde Anadolu Hisarı’nda açılan iki mezarlıktaki Osmanlı kabirleri tahrip edildi, bazı tarihi taşlar çalındı ve her yeri ot kapladı!
Antalya Valisi Münir Karaloğlu; 762 yıllık Antalya Mevlevihanesi'nin açılışında "Mezar taşlarına sahip çıkamayan bir millet, topraklarına sahip çıkamaz" uyarısında bulundu.
Doç. Dr. Serkan Yazıcı: Justinianus Köprüsü'nün çevresinde yapılacak arkeoloji kazısı çok önemli bir tarihi eseri gün yüzüne çıkartacaktır.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan Cumalıkızk'ta, 700 yıllık Osmanlı sivil mimarisinin bozulmaması için süren çalışmalar devam ediyor.
Her gün binlerce turistin ziyaret ettiği antik kentin duvarları başta incir ağacı olmak üzere çeşitli bitkiler tarafından adeta istila edilmiş durumda.
Tarihi Damat İbrahim Paşa Camii’nin 2010’da başlayan restorasyonu adeta yılan hikâyesine döndü. İlk müteahhit intihar etti, sonra işi alan müteahhit bıraktı, cami 3 kez soyuldu.
Türkiye'deki en değerli tarihi yapılardan Divriği Ulu Cami'de gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, söylentilerdeki bir gizemin gerçek olduğunu gösterdi.
Cinler tarafından yazıldığı iddia edilen yazıların üstüne sıva çekilen Ebussuud Sıbyan Mektebi binasındaki yazıların yeniden gün yüzüne çıkarılması bekleniyor.
Kırım’da, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği Hansaray'ın restorasyonu sırasında meydana gelen kazada 2 işçi öldü.
Erzurum'un Yakutiye ilçesinin Hasan-i Basri Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışması sırasında binalar arasında kalan ve etrafı boşaltıldığı için toprak kütle üzerinde kalan türbe binası konusunda Yakutiye Belediye Başkanı kendini savundu ve…
Denizli Valisi Hasan Karahan, şiddetli yağışlar nedeniyle Pamukkale ören yerindeki antik termal havuzu çevreleyen alanda çöken beton duvarla ilgili açıklama yaptı.