1323 tarihli Orhan Camisi'nin minaresi yenilecek

1323 tarihli Orhan Camisi'nin minaresi yenilecek

1323'te Adapazarı'nda inşa edilen Orhan Camisi'nin Marmara Depremi'nde yıkılması sonucu yenisi yapılan minaresi, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü aracılığıyla aslına uygun yenilenecek.

Orhan Gazi'nin buyruğu üzerine 1323'te Adapazarı'nda inşa edilen ve doğal afetlerin yol açtığı zararlar sebebiyle zaman içerisinde geçirdiği onarımlarla geçmişin birtakım izlerini günümüze taşıyan Orhan Camisi'nin Marmara Depremi'nde yıkılması sonucu yenisi yapılan minaresi, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü aracılığıyla aslına uygun yenilenecek.

Orhan Gazi adına bugünkü şehir merkezini oluşturan köye yapılan cami, 1876'daki depremde hasar gördü ve onarılarak yeniden ibadete açıldı.

Kesme taştan yapılan dikdörtgen planlı tarihi cami, 1943 ve 1967 depremlerinde de büyük hasar gördü. Ahşap çatısı kiremit örtülü tek minareli cami, halkın yardımıyla onarılarak hizmet vermeyi sürdürdü.

Marmara Depremi'nde de hasar alan ve minaresi yıkılan camiye, daha sonra yeni minare yapıldı. Tarihi caminin minaresi, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün devreye girmesiyle aslına uygun taştan minare şekliyle yeniden inşa edilecek.


Benzer Haberler & Reklamlar