Zeugma Antik Kentinde mezar odalarını yağmalayan 4 defineci yakalandı

Zeugma Antik Kentinde mezar odalarını yağmalayan 4 defineci yakalandı

Polis ve Jandarmanın dünyaca ünlü Zeugma Antik Kenti sınırlarındaki düzenlediği ortak operasyonda; bir fıstık bahçesinde, tünellerle birbirine açılan mezar odaları içerisinde 8 adet Roma dönemine ait heykeli ve ana kayaya işlenmiş mezara gömülü kişileri simgeleyen steller bulundu.

Gaziantep Valiliği'nin açıklamasına göre, Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan Zeugma Antik Kenti'nde düzenlenen operasyonda, kaçak kazı gerçekleştiren 4 defineci yakalanırken, yağmalamaya çalıştıkları bazı tarihi eserler yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları istihbarı çalışmalar sonucunda, Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda, Nizip ilçesine bağlı Samandöken Mahallesi'nin dünyaca ünlü Zeugma Antik Kenti sınırlarında kalan bölümündeki bir fıstık bahçesinde, tünellerle birbirine açılan mezar odaları içerisinde 8 adet Roma dönemine ait heykel ve ana kayaya işlenmiş mezara gömülü olan kişileri simgeleyen steller bulundu.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan söz konusu bölgede Zeugma Mozaik Müzesi Müdürlüğünce kazı çalışması başlatıldığı bildirildi.


Benzer Haberler & Reklamlar