1850'li yıllarda inşa edilen tarihi Maraş Lisesi'nin 6 Mart 2019'da Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ne çevrilen binası da depremde hasar gören kültürel miras unsurları arasında yer aldı.
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde 1850'li yıllarda inşa edilen ve 80 yıl farklı eğitim kurumlarına ev sahipliği yapan tarihi Maraş Lisesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince restore edilerek 6 Mart 2019'da Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştı.
Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Ali Kutlay ve Alaeddin Özdenören'in şiir ve edebiyat çalışmalarının yer aldığı tarihi yapı da 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasara uğradı.
Tarihi yapının duvarlarında sarsıntının şiddetiyle çatlaklar oluşurken, çatısının bir bölümü ise göçtü.


Mağara duvarlarının DNA'ları binlerce yıl korunabildiği anlaşıldı
İstanbul'un Tarihi Ağaçları Dijital Pasaportla Korunacak: Risklere Karşı MR'lı Önlem
Gökhöyük'te 5 bin yıl önce Yaşam Ağacı motifli dev küp neden ters bırakıldı?
Mandalya Körfezi’nde denize dalan çocuğun dikkati arkeolojik keşife yol açtı