Vali Vasip Şahin, müzelere ortak web sitesi önerdi

Vali Vasip Şahin, müzelere ortak web sitesi önerdi

Vali Şahin tüm müzeleri tanıtacak ortak bir web sitesinin yararlı olacağını önerirken, Yılmaz, İstanbul'daki tüm müzeleri kapsayan bir katalog çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

İstanbul'daki Müze Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"nın ikincisi, Vali Vasip Şahin başkanlığında İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde kentteki kamu ve özel müzelerin yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

Vali Vasip Şahin, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'ndaki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, faaliyet dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ile yöneticilerine, ev sahipliği dolayısıyla İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'a teşekkür etti.

Vali Vasip Şahin, müzecilik konusunda yapılan koordinasyon toplantısının çok anlamlı ve elzem bulduğunu, toplantıların periyodik olarak devam ettirileceği yönünde alınan kararında yerinde olduğunu aktardı.

Vali Şahin tüm müzeleri tanıtacak ortak bir web sitesinin yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Mahmut Ak ise üniversitelerindeki Müzecilik Bölümü ve müzecilik faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Üniversiteleri bünyesinde 6 müze bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Mahmut Ak, toplantının hayırlı sonuçlar getirmesini diledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da müzecilik konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz, 18-24 Mayıs'ta kutlanacak Müzeler Haftası'nda bir "İstanbul müzelerinde yeni keşifler, yeni düzenlemeler ve yeni yaklaşımlar neler olmalıdır?" başlıklarını taşıyacak bir çalıştay gerçekleştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Türkiye'de toplam 595 müze var

Türkiye'de toplam 595 müze bulunduğunu ifade eden Yılmaz, "Yöneticilik tarafımı bir tarafa bırakarak bir tarihçi olarak şunu söyleyeyim: Türkiye için çok basit bir rakam. Bir de bu müzelerin niteliğine girdiğimizde sonuç Türkiye'nin hak ettiğinin çok ötesinde. O zaman size, bize, çok büyük bir vazife düşüyor. Bu işin öncüsü İstanbul'dur, İstanbul olmalıdır, bu konuya özel çaba sarf etmek durumundayız." dedi.

Yılmaz, İstanbul'daki tüm müzeleri kapsayan bir katalog çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu arada Vali Şahin, İstanbul Üniversitesi ziyareti sırasında Fen Fakültesi E.C.A. Planetaryumu'nu da gezdi. Vali Şahin, öğrenci ve akademisyenlerle sohbet etti.

Etem Geylan - AA


Benzer Haberler & Reklamlar