Üsküdar Kaptanpaşa Camisi'nin Restorasyonu bitti

Üsküdar Kaptanpaşa Camisi'nin Restorasyonu bitti

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Kaptanpaşa Camii'nin açılışı Üsküdar Belediyesi tarafından yapıldı.

Üsküdar, Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi Kaptanpaşa Sokak'ta bulunan Kaptanpaşa Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Cuma namazı ile ibadete açılan caminin açılış törenine, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı. 300 kişilik kapasiteye sahip caminin restorasyon çalışmaları 18 ay sürdü.

Cami açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bu caminin tarihinde artık 2017'de var. Bunlar bir medeniyetin inşası ve imarıdır. Hamd olsun Üsküdar'ımız bu anlamda oldukça zengin hem çeşmelerimiz hem camilerimiz, tekkelerimiz, medreselerimiz adeta Üsküdar'ın altı da zengin üstü de zengin bir açık hava müzesi. Bu camide öyle Kaptanpaşa Camii Üsküdar'ımızın en güzel eserlerinden birisi ve çok da önemli bir konumda. Burasının bir restorasyona ihtiyacı vardı. Çoktan beri biz de bu caminin restorasyonu yapılır, açılır diye dua ediyorduk, dualarımız kabul oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğümüze, bölge müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Üsküdar'da böyle eski eserleri ihya etmeye devam ediyorlar, zaten birkaç camimiz daha var, onların da ihale süreci devam ediliyor" şeklinde konuştu.

"Bu eser aslına uygun bir şekilde yapılmış oldu"

"Bu eser aslına uygun bir şekilde yapılmış oldu" diyen Başkan Türkmen, "Bakın hiç bir şeyin aslı bozulmadı. Bu cami mimari açıdan da çok özel estetik bir eser. Tek kubbeli kale şeklinde muazzam bir eser ve böyle tarihi bir eserimize sahip çıkmanın ona yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem de bir cuma gününde hem de bir ramazan ayında Allah bu güzel eserlere sahip çıkmayı, bu eserlere sahip çıkacak, bu eserlere sadakat gösterecek nesiller yetiştirmeyi hepimize nasip etsin" dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar