Ünlü Sanat Tarihçisi, arkeolog ve rehber Mehmet İhsan Tunay toprağa verildi.

Ünlü Sanat Tarihçisi, arkeolog ve rehber Mehmet İhsan Tunay toprağa verildi.

İstanbul'un Bizans dönemi sanat ve arkeolojisi alanında önde gelen uzmanlar arasında yer alan İstanbul Üniversitesi Bizans Sanatı Kürsüsü emekli öğretim üyesi Mehmet İhsan Tunay'ın 15 Aralık cuma günü vefat ettiği açıklandı. Ailesinin verdiği ilanla vefatı öğrenilen ünlü sanat tarihçisinin ölümü arkeoloji ve turizm çevrelerinde büyük üzüntü doğurdu.

Ünlü Sanat Tarihçisi, arkeolog ve rehber Mehmet İhsan Tunay'ın kaybını ailesi verdiği gazete ilanı ile açıkladı.

İlanda yer alan bilgilere göre 15 Aralık cuma günü vefat eden ünlü sanat tarihçisi, 17 Aralık Pazar günü Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında defnedildi.

Öğrencisi sanat tarihçisi Yelda Yalaman, M. İhsan Tunay'ın vefatını "Benim sevgili hocam. Sanat Tarihi eğitimimde beni ben yapan sevgili hocam... Mehmet İhsan Tunay vefat etti." mesajı ile duyurdu. 

Ünlü yayıncı arkeolog Nezih Başgelen, M. İhsan Tümay'ın ölümüden duyduğu üzüntüyü "İstanbul Üni. Bizans Sanatı Kürsüsü emekli öğretim üyesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri eski uzmanlarından, arkeolog, rehberler dünyasının duayeni , Bizans dönemi sanat ve arkeolojisinin sevilen siması, değerli M. İhsan Tunay da aramızdan ayrılmış. Kederli ailesine, Müzecilik ve Arkeoloji Camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" mesajı ile dile getirdi. 

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal'ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "Bir dönem İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde uzman olarak görev yapan, İstanbul Üniversitesi Bizans Sanatı Kürsüsü emekli öğretim üyesi değerli büyüğümüz İhsan Tunay'ı kaybettiğimizi şimdi öğrendim. Ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun. Nur içinde yatsın."

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar