Türk Kültürü ve Tarihi Sempozyumuna 187 akademisyen katılacak

19-21 Nisan tarihleri arasındaki Uluslararası Türk Kültürü ve Tarihi Sempozyumu'nda Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu ve Servet Somuncuoğlu özel oturumlarla anılacak.

Türk tarihi yazımında yapılan yanlışlıkları azaltmak amacıyla Türk tarihi ve kültürü konusunda uzman akademisyen ve araştırmacıları bir araya getiren “Uluslararası Türk Kültürü ve Tarihi Sempozyumu”, 19-21 Nisan tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nce uluslararası katılıma açık olarak düzenlenen sempozyumda, alanında uzman 187 akademisyen yer alacak. Türk tarihi ve kültürü alanında çalışan bilim insanları, akademisyenler, araştırmacılar ve uzmanların yanı sıra öğrenciler, öğretmenler ve Türk tarihine ilgi duyanların izleyici olarak bulunacağı sempozyumda bildiriler, İngilizce, Rusça ve Türkçe olarak sunulacak.

Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu ve Servet Somuncuoğlu için iki özel oturum

19 Nisan’da iki özel açılış oturumunun gerçekleştirileceği sempozyumda ilk oturum “Servet Somuncuoğlu” özel oturumu olacak. Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın başkanlığını yapacağı oturumda Karcaubay Sartqocaoğlu, Gleb Kubarev, Erdenebold Lkhagvasüren, Vedat Onar ve Sebahattin Küçük konuşmacı olarak yer alacak. “Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu” özel oturumunda ise Prof. Dr. Tuncer Gülensoy oturum başkanlığı yapacak ve Salih Doğan, Gaybullah Babayer, Talas Omarbekov, Zainolla Samashev konuşmacı olacak.

Websitesi: http://turkkulturu.yeditepe.edu.tr

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar