Troya Hazineleri Asırlık Hasret belgeseli  Trakya Ödülünü kazandı

Troya Hazineleri Asırlık Hasret belgeseli Trakya Ödülünü kazandı

Yönetmenliğini Nihal Ağırbaş’ın yaptığı, senaryosunu Ömer Erbil’in yazdığı 2018 Troya Yılı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla hazırlanan Troya Hazineleri Asırlık Hasret belgeseli Trakya Ödülleri töreninde en iyi belgesel ödülüne layık görüldü.

Nurol Holding ve TÜMAD Madenciliğin ana sponsor olduğu belgesel ilk ödülünü aldı.

Trakya Ödülleri töreninde en iyi belgesel ödülünü ödülü yapımcı,yönetmen Nihal Ağırbaş ve senarist Ömer Erbil aldı. Ödül töreni ardından gurur duyduklarını belirten ekip, objektiflere ise böyle poz verdi.

Alman amatör arkeolog Heinrich Schliemann, Osmanlı Devleti’nden 1870’de Troya’da kazı izni aldı. Troya hazineleri 1873’te, kazı protokolüne uyulmayarak Schliemann tarafından önce Yunanistan’a daha sonra Almanya’ya kaçırıldı. Osmanlı Devleti bilinenin aksine eserlerin peşini bırakmayarak Yunanistan’a dava açtı ancak sonuç alamadı. Yağmalanan eserler, bir asırdır ana vatanına hasret. Yaşanan bu sürecin aktarıldığı Troya Hazineleri belgeseli, 2018 Troya Yılı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen tek film oldu. Yapımcılığını ve Yönetmeliğini Nihal Ağırbaş’ın yaptığı belgeselin senaryosunu gazeteci Ömer Erbil kaleme aldı. Çok sayıda oyuncunun yer aldığı filmde Schliemann’ı tiyatro ve sinema oyuncusu Cenan Çamyurdu canlandırdı. Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Doç Dr. Ali Sönmez ile Arkeolog Nezih Başgelen filmin danışmanları arasında yer aldı. Çanakkale Valiliği’nce özel ilgiyle desteklenen filmin ana sponsoru Nurol Holding ve TÜMAD Madencilik oldu.

www.canakkalekalem.com


Benzer Haberler & Reklamlar