Trabzon'da Kentsel Dönüşüm Alanında arkeoloji kazısı sürüyor

Trabzon'da Kentsel Dönüşüm Alanında arkeoloji kazısı sürüyor

Trabzon'da Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tünel yapılacak alanda, arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor.

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin, kentsel dönüşüm çalışması yapacağı Tabakhane Vadisi'nde tarihi eser bulunabileceği ihtimali üzerine yaptığı talep doğrultusunda bir ay önce arkeoloji kazısı başlattıklarını söyledi.

Koruma Kurulunun alacağı karar beklenecek

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü arkeologlarınca kazı sonunda hazırlanacak raporların, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na iletileceğini belirten Ayvazoğlu, "Şu an çalışmalar tamamlanmak üzere. Kısa süre sonra raporlarımızı kurula ileteceğiz. Kurulun alacağı karar neticesinde de gerekli çalışmalar devam edecek ve ilgili belediyeye ulaştırılacak." dedi.

Ayvazoğlu, kazı çalışmasının Tabakhane Camisi ve köprünün çıkışındaki 50 metrekarelik bir alanı kapsadığını ifade ederek, çalışmalar nedeniyle trafiğin durdurulduğunu kaydetti.

Kazı çalışmaları sonucunda hazırlanan ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na sunulacak rapor doğrultusunda tünel projesinin şekilleneceği bildirildi.

Seyit Ahmet Eksik - Meltem Yılmaz- AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar