Ali Ayvazoğlu Haberleri

Trabzonda Kalandar Gecesi kutlamaları yapıldı

Trabzon'da Kalandar Gecesi kutlamaları yapıldı

Karadeniz'in bazı yörelerinde halen yaşatılan ve geleneksel oyunların oynandığı Kalandar Gecesi (Rumi yılbaşı) kutlaması kapsamında Yomra ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Akçaabattaki Akçakalede restorasyon başlatılacak

Akçaabat'taki Akçakale'de restorasyon başlatılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen yıl arkeolojik kazı çalışmaları yapılan Trabzon'un Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde yer alan 700 yıllık tarihi Akçakale Kalesi, aslına uygun restore edilecek.

Sümelada restorasyon sırasında define bulundu söylentisi yayıldı

Sümela'da restorasyon sırasında define bulundu söylentisi yayıldı

Sümela Manastırı'nda define bulunduğu söylentisinin kentte yayılması üzerine resmi makamlar yaptıkları açıklama ile iddiayı yalanladı. Kent halkının Sümela Manastırında restorasyon için 3 yılın fazla olduğuna inanması söylentinin halk arasında…

Trabzonun Osmanlı müzesinin ziyaretçisi arttı

Trabzon'un Osmanlı müzesinin ziyaretçisi arttı

Kanuni Evi olarak hizmet verirken, geçen yıl Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi'ne dönüştürülen bina, ziyaretçilerini 3 Osmanlı hükümdarının bal mumu heykelleriyle karşılıyor.

Sümela Manastırı ağustos ayında ziyarete açılacak

Sümela Manastırı ağustos ayında ziyarete açılacak

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı'nın restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarında sona yaklaşıldı

Trabzon 7 ayda 1 milyon turist ağırladı

Trabzon 7 ayda 1 milyon turist ağırladı

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarih, deniz ve yayla turizmine yönelik birçok alternatifi bir arada sunan Trabzon, yılın 7 ayında 949 bin 830 ziyaretçiyi ağırladı.

Sümelayı Aya Varvara Manastırı ikame ediyor

Sümela'yı Aya Varvara Manastırı ikame ediyor

Trabzon'un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nın patika yolunda yer alan ve bir süre önce restore edilen "Azize Varvara" olarak bilinen Aya Varvara Manastırı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.