Teknoloji Müzesi'nde Japon mühendis Kishi Ryoichi'nin hatırası yaşatılıyor

Teknoloji Müzesi'nde Japon mühendis Kishi Ryoichi'nin hatırası yaşatılıyor

Özellikle Japon turistlerin ilgi gösterdiği Teknoloji Müzesi'nde İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün yapım sürecinin anlatılıyor.

350 metrekare alana kurulan teknoloji müzesinde, dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü'nün benzer bir maketi yer alıyor.

İzmit Körfezi'nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen köprünün inşaat sürecinde kullanılan malzemelerin sergilendiği müzede, montaj aşamaları, görüntüler eşliğinde anlatılıyor.

Ziyaretçiler, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun İzmit Körfezi'nin iki yakasındaki Yalova ve Kocaeli'yi birleştiren köprüde, saatte 400 kilometre hıza ulaştığı sürüşe ait görüntüleri de izleyebiliyor.

Yapımı sırasında kedi yolu olarak bilinen halatın kopması üzerine kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon mühendis Kishi Ryoichi'nin kişisel eşyalarının da bulunduğu müzeye, özellikle Japon turistler ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan müze, yerli turistlerin yanı sıra Japonya, Güney Kore, Arabistan, Danimarka, İsviçre, Hindistan, Endonezya, Yunanistan, İran ve Hollanda'dan gelen ziyaretçileri ağırladı.


Benzer Haberler & Reklamlar