Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'ne turistlerin ilgisi artıyor

Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'ne turistlerin ilgisi artıyor

Türkiye’nin ilk imitasyon müzesini bünyesinde barındıran Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin daha çok ilgisini çekiyor.

Yerleşim tarihi Eski Taş Çağı’na kadar uzanan ve Karadeniz Bölgesi’nin en eski yerleşim yeri olarak kayıtlara geçen Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Samsun’un 14 kilometre doğusunda yer alan Tekkeköy ilçesi sınırlarındaki Tekkeköy Mağaraları adı verilen büyüklü küçüklü oyuk ve mağaralar MÖ. 15.000 ile MÖ. 60.000 yıllarına ait olup, Paleotik çağda yaşayan insanların yaptıkları el baltaları, mızrak uçları, kesiciler, kazıyıcılar gibi çeşitli aletleri bünyesinde barınmakta.

1977 yılında sit alanı ilana dönüştürülen ve 2014’te de ziyarete açılan Tekkeköy Mağaraları’nın yalnızca 96.000m2‘lik bir kısmı gezilebilir bir alan olup, 360.000m2‘lik kısmından ise çalışmalar devam etmektedir 1977 yılında sit alanı ilana dönüştürülen ve 2014’te de ziyarete açılan Tekkeköy Mağaraları’nın yalnızca 96.000m2‘lik bir kısmı gezilebilir bir alan olup, 360.000m2‘lik kısmından ise çalışmalar devam etmektedir Öte yandan 1 Mart 2014 tarihinde ziyarete açılan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi Müze Evi, Türkiye’nin ilk imitasyon müzesi olma özelliğini elinde barındırıyor.

Öte yandan 1 Mart 2014 tarihinde ziyarete açılan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi Müze Evi, Türkiye’nin ilk imitasyon müzesi olma özelliğini elinde barındırıyor.

Samsun Gazetesi: samumgazetesi.com


Benzer Haberler & Reklamlar