TBMM'de Türkiye'nin yabani hayvanlarını avlatmak için yasa önergesi

TBMM'de Türkiye'nin yabani hayvanlarını avlatmak için yasa önergesi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nunda kabul edilen önergeye göre "insana veya mala zarar veren" hayvanlar diplomatik unsurlara ücretsiz avlatılacak.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nunda kabul edilen önergede, yabani hayvanların avlanması teşvik edilir hale geliyor.

Meclis Komisyonu'nda kabul edilen önergedeki teklif şöyle:

"Bilimsel yönden tabiata ve türlerine zararlı olan hayvanların bu Kanun gereğince görevliler veya avcılar tarafından avlanması ile avlanma izin ücreti ve avlanma ücreti alınmayacak diğer kişilere ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir.” 

Kanun teklifinin gerekçesnde ise:

"Önerge ile; bazı hayvanların bilimsel yönden araştırılması, insana veya mala zarar verenlerin avlatılması, diplomatlar, uluslararası kuruluş temsilcileri veya Devlet misafirleri gibi üst düzey temsilcilere gerektiğinde ücretsiz av yaptırabilmesine yönelik düzenleme yapılması amaçlanmaktadır. " deniliyor.

Birçok hayvan nesli  tükenme tehlikesi ile karşı karşıya iken yapılan bu düzenleme, doğal çeşitlilik açısından da olumsuz bir örnek teşkil ediyor.

Önergeye hayvan haklarını koruyan derneklerin yanı sıra ekolojik ve biyolojik çeşitliliği savunan kurumlar da tepki gösterdi.


Benzer Haberler & Reklamlar