Tarsus'taki gizemli kazının yapıldığı ev satılıyor, komplo teorileri havada uçuşuyor!

Tarsus'taki gizemli kazının yapıldığı ev satılıyor, komplo teorileri havada uçuşuyor!

Arkeoloji ile ilgisi var mı, varsa ne kadar o da bilinmiyor ama Mersin',n Tarsus ilçesindeki bir evde yapılan gizemli kazı, şimdiden Türk Arkeoloji Tarihi'nin ne bulunduğu merak edilen kazısı haline dönüşüverdi. O kazının satıldığı ev satışa çıkarıldı. Evdeki kazı ile halk arasında dolaşan sokak efsaneleri ise dudak uçuklattı!

İHA'nın haberine göre Mersin’de bir yıl süren gizemli kazılarla gündeme gelen ev 6 milyon 750 bin TL’ye satışa çıkarıldı. 

Sahibi tarafından ev, “Tarsus Meşhur Gizemli Kırmızı ev 209 m2” başlığı altında 6 milyon 750 bin TL satış fiyatıyla ilana çıktı. Satışını duyan mahalle sakinleri, bir an önce evin yeni sahibini bulup, gündemden çıkmasını istedi.

Mahalle sakini Yusuf Kemal Rüya, “Çocukluğum burada geçti. Gizemli evin satışa çıktığını duyduk. Buradaki bilinmezlik durumunun, gizemlilik halinin derhal sona ermesi gerekir, çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Zira burasıyla ilgili sürekli hurafeler üretiliyor, korkular büyüyor, bunun sona ermesi için doğru bir adımdır” dedi.

Bölgedeki esnaftan Diyap Yüksekbaş ise buranın yabancılara satılmayacağını öğrendiklerini belirterek, mülk sahibine teşekkür etti. Yüksekbaş, “Tarsus’ta bulunan Türkiye’yi sarsan ev, yakinen tanıdığım iş adamı arkadaşımız tarafından satın alınmıştı. Bu arsada bulunan gizemli evin artık doğru düzgün bir hale gelmesini biz de çok istiyoruz. Çevre esnafıyız. Bu konu hakkında bize danışması çok güzel kendisine teşekkür ederim. Ayrıca başka bir konuda da teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan herhangi birine fiyat ne olursa olsun vermeyeceğini belirtti. Gerçekten teşekkür ediyorum kendisine. Şu an birkaç görüşme yaptığını biliyoruz” diye konuştu.

KOMPLO TEORİLERİ HAVADA UÇUŞUYOR

Tarsus kazısında yer altı şehri bulundu diyen de oldu, hazine çıktı diyende. Hatta Tarsus kazısı gizemli bir boyutlar arası kapıya açıldı diyenler bile oldu.

"TARSUS KAZISINDA ÇALIŞTIK"

Kazıda görev aldıklarını iddia eden iki arkeolog da araştırmacı-yazar Haluk Özdil'e kazıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Arkeologlar, verdikleri bilgileri canları pahasına aktardıklarını ve bu bilgileri verdikten sonra canlarının tehlikede olduğunu ileri sürdüler. 

İşin ilginci canlarını tehlikeye sokan açıklamaların ne olduğu da belirsiz!

TARSUS KAZISINDA NE ÇIKTI?

Arkeologların konuyla ilgili iddiaları şu şekilde:

"Orada telefonlar kesiliyor, kazı boyunca sorun devam etti. Hala bile aynı sorunu yaşayan insanlar var bölgede. Oranın altıyla ilgili olayı bütün Tarsus biliyor. 12 yıl önce oraya 15 kişilik bir işçi grubu kazı amacıyla giriyorlar. Bunlar görevliler ve bir daha çıkmıyorlar. Kazdıkları yerler açık ama kendileri yok. Cesetleri de yok. Herhangi bir yıkım falan da olmamış.

DONUK TAŞ BAŞKA BOYUTA GEÇİŞ KAPISIYMIŞ!

Donuk taş diye bir şey var o bölgede çok bilinen. İşte orada geçit kapısı var dendi, herkes o kapının peşindeymiş öyle duyduk. Başka boyuta geçmek amacıyla kullanılıyor. Ama o boyuttaki varlıkların da buraya geçmesini sağlıyor o kapı. Böyle kapılar sadece dünyaya geçmek için açılmaz."

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar