Tarsus'ta arkeolojik yüzey araştırması yapılacak

Tarsus'ta arkeolojik yüzey araştırması yapılacak

Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları için Mersin Üniversitesi ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol imzalandı.

Mersin Üniversitesi ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında imzalanan 'Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları' protokolü ile 10 yıl boyunca ilçenin tarihi zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor.

Mersin Üniversitesi Senato Odası’nda gerçekleşen törende protokole Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak imza attı. Rektör Çamsarı, Mersin ve Tarsus’un dinamikleriyle işbirliği içerisinde olmanın önemine dikkat çekerek "Şehrin kurumlarının, üniversitemize sahip çıkması bizleri çok mutlu ediyor. Bu işbirliği üniversitemize ve hocalarımıza duyulan güvenin de göstergesidir" dedi.

Tarsus TSO Başkanı Koçak ise ilçe tarihine önem verdiklerini ifade ederek, "Bu anlamda yaptığımız çalışmaların kalıcılığına ve birlikte hareket etmeye dikkat ediyoruz" diye konuştu.

Protokolün imzalanmasının ardından editörlüğünü Züleyha Sara Bilge, Burak Belge ve Ümit Aydınoğlu'nun yaptığı 'Arkeolojik Değerlerin Kent Yaşamına Dâhil Edilmesi Tarsus Çalıştayı' adlı kitap Başkan Koçak tarafından Rektör Çamsarı’ya armağan edildi.

Tolunay Duman - DHA


Benzer Haberler & Reklamlar