Tarihi Kentler Birliği Konya'da Toplandı

Tarihi Kentler Birliği Konya'da Toplandı

Tarihi Kentler Birliği'nin Konya'da düzenlenen toplantısına, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden yaklaşık 500 belediye başkanı katıldı

KONYA: Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği Konya Buluşması" programına Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde yaklaşık 500 belediye başkanı katıldı.

Tarihi kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı Metin Sözen, Dedeman Otel'de düzenlenen programda, Tarihi Kentler Birliği'nin Konya'da buluşmasının ayrı bir başlığı olduğunu söyledi.

Sözen, buluşmada, büyük şehirlerin, kent merkezlerinin başarılarının konuşulmayacağını belirterek, "2016'da büyük şehirleri hiç gündemden düşürmeyeceğiz. Sürekli kapanan beldelerin ve diğer belediyelerin bugün mahallesi olan noktaların hayatın kılcal damarları olduğunu biliyoruz. Onları bir bütün içinde doğru değerlendirmek istiyoruz. Kırsal mirası bu bağlamda Türkiye ve dünya gündemine getiriyoruz" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de üzerinde yaşanılan coğrafyaların sonraki şehirleri ve nesilleri etkilediğini anlattı. Sadece İslam kültürünün değil ondan önce yaşamış onlarca medeniyetin de mirasçıları konumunda olunduğunu anlatan Akyürek, bu duygularla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Akyürek, önceki yapıları korumak için canla başla çalışılması gerektiğini dile getirerek, Konya'da bunu yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Programa, Konya Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı Fahri Oluk, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve çok sayıda davetli katıldı.


AA  Abdullah Özkul 


Benzer Haberler & Reklamlar