Tarihi Hasankeyf turizm sezonuna hazır

Tarihi Hasankeyf turizm sezonuna hazır

Batman'ın tarihi ve kültürel yönüyle ilgi gören Hasankeyf ilçesinde esnaf, havaların ısınmasıyla turizm sezonu hazırlıklarını tamamladı

BATMAN: Batman'ın tarihi ve kültürel özellikleriyle dikkati çeken ilçesi Hasankeyf, turistleri bekliyor.

Batman'ın 12 bin yıllık tarihi geçmişi ve kültürel mirasıyla gündemde olan Hasankeyf ilçesinde baharın gelmesiyle esnaf, turizm sezonu hazırlıklarını tamamladı.

Hava sıcaklığının yükselmesiyle piknik yapmak amacıyla ilçeye akın eden vatandaşlar, Dicle Nehri kenarında seyir alanında güneşin tadını çıkarıyor.

İlçedeki esnaf ve vatandaşlar, Hasankeyf'e yeni sezonda çok sayıda yerli ve yabancı turisti bekliyor.

Kaymakam Bülent Baygüven, yaptığı açıklamada, Hasankeyf'in nisan, mayıs ve haziran aylarının çok sıcak olmaması dolayısıyla daha rahat gezilebileceğini belirtti.

Bölgede yaşanan terör olaylarının bölge turizmini olumsuz etkilediğini söyleyen Baygüven, "Ağustos ayından beri bölgemizde yaşanan olaylar turizmi etkilemiş olsa bile Hasankeyf, doğası, tarihi, kültürü ve medeniyetiyle turizme hazır. Kültürel ve turistik olarak gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak için esnafımızla, vatandaşımızla, personelimizle hazırız." dedi.

"Hasankeyf'te huzur hakim"

Esnaf Mustafa İridil de sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.

Hasankeyf'in ilkbaharda yeşile büründüğünün anlatan İridil, "Misafirlerimizin korku içinde gelmelerini istemiyoruz. Bölgede olaylar olsa bile biz huzur içinde yaşıyoruz. Hasankeyf, Türkiye'de gezip görülecek bir yer. İlçede olaylar yok, huzurlu bir ilçe." şeklinde konuştu.

İridil, ilçenin tarihi, doğası, mağara ve köprüleriyle ilgi gördüğünü, ziyaret eden turistlerin Hasankeyf'i çok beğendiğini söyledi.

Tarihi çarşıda dokumacılık yapan M. Nuri Aydın da en büyük beklentilerinin yerli ve yabancı turistlerin ilçeyi ziyaret etmesi olduğunu ifade etti.

Aydın, "Hasankeyf, gerek tarihi gerekse insanları açısından güzel bir yer. Herkes, 'Olaylar var, Güneydoğu huzursuzluk içinde yaşıyor' diyor. Çoğu söylenti, her taraf öyle değil. Burada olaylar yok. Huzur içinde yaşıyoruz. Turistlerin akın akın Hasankeyf'e gelmesini istiyoruz." diye konuştu.


AA Yılmaz Ekinci  


Benzer Haberler & Reklamlar