Amasya'da, 2 zanlının ev ve iş yerlerindeki aramada çok sayıda Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirildi. Zanlılar, eserleri traktörle tarla sürerken bulduklarını iddia ettiler.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Abacı köyünde K.Y'nin tarlasını traktörle sürdüğü sırada bulduğu tarihi eserleri satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, K.Y'nin evine operasyon düzenledi. Evdeki aramada Roma dönemine ait 2 gözyaşı şişesi, bronz ayna, saç tokası, yüzük ve 2 obje ile ruhsatsız av tüfeği ve 30 fişek ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kent merkezinde M.D'nin iş yerinde yapılan aramada ise Roma dönemine ait 43 sikke, bir yüzünde Hazreti İsa, diğer yüzünde Hazreti Meryem figürü olan tunç tablet, Hazreti İsa figürlü metal haç, metal kolye ucu, mühür, metal dibek ile tokmağı ve 7 cam obje bulundu.
Gözaltına alınan K.Y. ve M.D, sağlık kontrolünün ardından İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.
Cihan Okur- AA


Ani Köprüsü Türkiye-Ermenistan İşbirliği İle Restore Edilecek
Prof. Dr. Mehmet Baha Tanman, Mevlevihanelerin Mimari Özelliklerini anlatacak
Manisa Kurtuluş Müzesi Ulusal Mimarlık Ödüllerinde Yapı Dalı Ödülüne layık görüldü
C Sehpa ile Modern Yaşam Alanlarında Pratik ve Fonksiyonel Çözümler