Tarihçi arkeolog Muzaffer Özçiriş depremde vefat etti

Tarihçi arkeolog Muzaffer Özçiriş depremde vefat etti

Özellikle Adıyaman ve çevresi ile ilgili tarih ve arkeoloji konularında eserler veren Eskiçağ tarihçisi Muzaffer Özçiriş'in deprem esnasında Adıyaman'da kardeşi Mustafa Özçiriş ile birlikte enkaz altında kalarak öldüğü belirtildi.

Eskiçağ tarihçisi ve arkeolog Muzaffer Özçiriş'in vefat haberini Dibace Dergisi sosyal medya hesabından "Sevgili Arkadaşım Muzaffer Özçiriş ve Kardeşi Mustafa Adıyaman'da Enkaz Altında Kalarak Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur. Allah'ın Rahmeti Mağfireti Nuru Cemili Onlarla Olsun! ((( Enkaz Altında Annesi ve Ablası Kurtulmuş Olup Durumları Kritiktir. Onlara da Sağlık Ve Sabır Dileriz. Af Yarabbi Af...." mesajı ile duyururken, Kırmızı Gazete, "Türkiye'de devrim mücadelesine gönül vermiş, dostluğunu bizlere her zaman sunmuş olan, İstanbul Üniversitesi koridorlarında sosyalist mücadelenin bileşeni olmuş, dostumuz Muzaffer Özçiriş'in deprem vesilesiyle kaybını üzüntüyle öğrendik. Anısı mücadelemizde yaşayacak" mesajını paylaştı.

Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi ölüm haberini "Yaşanan deprem felaketine ADIYAMAN'da aile ocağında yakalanan tarihçi, MUZAFFER ÖZÇİRİŞ'in vefat haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." mesaji ile paylaştı. 

Arkeologlar Derneği Başkanı Soner Ateşoğlu, mesajında "Acı kaybımız. Yaşanan deprem felaketine Adıyaman'da aile ocağında yakalanan Eskiçağ tarihçisi değerli arkadaşımız Muzaffer Özçiriş'in vefat haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadesini kullandı.


Benzer Haberler & Reklamlar