Sütunlu Konak sütunları Antalya Müzesinde sergileniyor

Sütunlu Konak sütunları Antalya Müzesinde sergileniyor

Antalya Kaleiçi'nde bir evin önündeki Roma dönemine ait sütunlar, dün müzeye taşındı vebugün sergilenmeye başlandı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir konağın önüne konulmasının haber yapılmasının ardından Antalya Müzesine taşınan sütunlar, sergilenmeye başlandı.

Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, incelemeler sonucu sütunların konağın önünden alınıp, Antalya Müze Müdürlüğünün bahçesine taşındığını hatırlattı.

Arkeolojik öneme sahip sütunların sağlam olduğunu ifade eden Karabayram, "Sütunlarda bir sıkıntı söz konusu değil. Bugüne kadar ilgili şahıs tarafından Bakanlık denetimleri sonucunda sütun iyi korunarak günümüze gelmiştir. Bakanımız Nabi Avcı'nın talimatıyla sütunlar ana yurdu olan müze müdürlüğüne döndü. Müzedeki diğer eserlerle beraber en iyi şekilde sergilenmekte ve korunmaktadır." diye konuştu.

Eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının en büyük görevlerinden biri olduğuna dikkati çeken Cemil Karabayram, medeniyetlerin bıraktığı emanetlerin bekçisi olmanın birinci derece görevleri olduğunu kaydetti.

Karabayram, eserlerin, milli kültür ve değerlerin korunması, yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması adına her türlü çalışmayı sürdürdüklerini de dile getirdi.

Antalyalı emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya, Roma dönemine ait 2 bin yıllık mermer sütunların 1996'da Mustafa Aydemir tarafından tarihi Kaleiçi bölgesinden alınarak "Sütunlu Konak" adı verilen binanın önüne konulmasına tepki göstererek, sosyal medyada imza kampanyası başlatmıştı.

Sütunlar, olaya ilişkin haberin yayımlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından Antalya Müzesine nakledilmişti.

Süleyman Elçin - AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar