Stecci Ortaçağ Mezarları Dünya Miras Listesi'ne dahil edildi

Stecci Ortaçağ Mezarları Dünya Miras Listesi'ne dahil edildi

UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı'nın bugünkü oturumunda, Stecci Ortaçağ Mezarları Dünya Miras Listesi'ne dahil edildi.

İSTANBUL: Miras Komitesi 40. Toplantısı'nın bugünkü oturumunda, Stecci Ortaçağ Mezarları Dünya Miras Listesi'ne dahil edildi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde, Komite Başkanı Büyükelçi Lale Ülker'in yönetiminde süren görüşmelerde, dünyanın çeşitli bölgelerindeki bazı "Dünya Kültür Mirası" alanlarının son durumu üyelerce masaya yatırıldı.

Bölgelerin temsilcileri, çalışmaların yapıldığı alanlardaki son durumu anlattı. Söz konusu bölgelerdeki sorunlar ve gelişmeler ele alınarak, bundan sonrası için yapılması gerekenler konuşuldu.

Komite, Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan ve Karadağ'ın Stecci Ortaçağ Mezarları'nın Dünya Miras Listesi'ne eklenmesi için sunduğu teklifi, görüşme ve tartışmalar sonucunda kabul etti.

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi (ICOMOS), inanç ve etnik yapısı farklı olan dört ülkenin Stecci Ortaçağ Mezarları için ortak hareket etmeleri barış adına olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.


Muhabir Emin İleri


Benzer Haberler & Reklamlar