Savatra Antik Kenti, kazılara destek veren belediye başkanlarını ağırladı

Savatra Antik Kenti, kazılara destek veren belediye başkanlarını ağırladı

Konya Şehir merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Savatra Antik Kenti'nde Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesinin desteğiyle kazılar sürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediyesi Başkanı Hasan Kılca, gazetecilerle birlikte kazı alanında incelemelerde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediyesi Başkanı Hasan Kılca'nın ziyaret ettiği antik kentteki çalışmalar hakkında son gelişmeleri aktaran Kazı Başkanı Doç. Dr. İlker Işık ise önümüzdeki dönemlerde bölgede çok daha farklı buluntulara ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya 10 bin yıllık bir şehir, Çatalhöyük'den başlayarak insanların her dönemde önemli yerleşim alanlarından biri. Konya ekonomisinin gelişmesiyle ilgili çok ciddi bir süreç yürütüyoruz. Bugün Savatra Antik Kenti'ndeyiz. Şu an Karatay Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak kazı çalışmalarını Selçuk Üniversitemiz ve Müze Müdürlüğümüzle yürütüyoruz. Burada çıkan antik tiyatro ve son bulunan mozaikler, 1071 den önce 'Türkoğlu /Turkopol ' ifadesinin geçtiği taş kabartma hepimizi heyecanlandırdı." ifadelerini kullandı.

Karatay Belediyesi Başkanı Hasan Kılca, çalışmalar sonunda amaçlarının Konya'yı turizmde marka şehirler arasında daha üst sıralara taşımak olduğunu belirterek, "Burası da turizmin yeni bir destinasyonu olacak inşallah. Savatra Antik Kenti'nde çok değerli bulgulara şahitlik ediyoruz. Geçen günlerde ilk defa İslamiyet'ten önceki dönemlere ait 'Türk' yazısının bulunduğu bir kitabe elde edilmişti. Yine tiyatro kazısı ve şimdide burada gördüğünüz mozaiklerle birlikte çok özel bir alan olduğunu görüyorsunuz." dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar