Sardes Antik Kenti'nde tiyatro şenliği

Ege Bölgesi’nin ilk çocuk tiyatrosu şenliği, dünyada ilk altın paranın basıldığı Sardes antik kentinde yapılacak.

Manisa’nın Salihli ilçesinde Lidya Sardes Antik Kenti, Ege Bölgesinin ilk çocuk tiyatrosu enliine ev sahiplii yapıyor.

Ege Bölgesi’nin ilk çocuk tiyatrosu enlii, Lidya Sardes Antik Kenti’nin bulunduu Manisa’nın Salihli ilçesi Sart Mahallesi’nde baladı. 20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Günü etkinlikleri ile balayan Çocuk Tiyatro enlii bir hafta devam edecek. Sart Mahallesi’nde balayan Çocuk Tiyatro enlii ise kortej yürüyüü ile baladı. Kortej yürüyüünde ellerinde dövizler taıyan çocuklar "Her yer tiyatro" sloganları attı.

enlik hakkında bilgi veren enliin Koordinatörü Salihli Halk Eitim Merkezi Uygulamalı Tiyatro Kursu Eitmeni Yrd. Doç. Dr. Rasim Aın, “Sardes Uluslar arası Dionysos Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu enliimizin bu yıl ilkini düzenlemenin gurur ve sevinci içindeyiz. Sart’ta, tiyatronun doduu bu mekanlarda, binlerce yıl sonra ilk kez tiyatro enliine, özellikle de çocuklarla birlikte balatmak bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Ümit ediyorum ki bu enlik gelecek yıllarda da devam edecek” dedi.

9 tiyatro grubunun enlie misafir olacaını söyleyen Aın, “Bursa Osmangazi Tiyatrosu, zmir Tiyatro Eylül, ÖdemiUmut Tiyatrosu, Denizli Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrosu, Dionysos Tiyatro Topluluu, Sardes Tiyatro Topluluu, yöresel sanatçılarımız bizimle olacak. Biz Sart’ta, Sartlı çocuklarımız ile birlikte elenmeye devam edeceiz” diye konutu.

Sart’ı oyunlarında anlatacaklarını belirten Sart Mahmut Ortaokulu örencilerinden Esra Kayaalp ise, “Biz çok anslı çocuklarız. Çünkü biz tiyatronun doduu ehirde yaıyoruz” dedi. Sart Mahmut lkokulu örencilerinden Nurhan ahin ise “Biz bu tiyatro gösterileri için büyük emek harcadık. Umarım emeimizin karılıını alırız. Oyunumuzda Sardes macerasını anlatacaız. Bugün için hepimiz çok anslıyız. yi ki tiyatro var, çünkü tiyatro çok elenceli. Umarım hep devam eder” dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar