Şanlıurfa'da kaya mezarları bulundu

Şanlıurfa'da kaya mezarları bulundu

Kızılkoyun kazılarında kaya mezarları ve insan kemikleri bulundu

ŞANLIURFA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kızılkoyun Projesi kazı çalışmaları sırasında kaya mezarı ile 6 insana ait kafatası ve kemikleri bulundu.

Kentte Eski Urfa olarak bilinen Haleplibahçe ve Tılfındır mahallelerindeki tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartmak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında başlatılan Kızılkoyun Projesi kapsamında 61'inci kaya mezarı bulundu. Burada inceleme yapan görevliler, 6 kişiye ait insan kafatası ile çok sayıda kemik buldu.

Mağaralar ve tünellerde çalışmalar devam ederken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kazı alanında incelemede bulundu. Kızılkoyun'da her geçen gün yeni bir gelişme ile karşılaştıklarını ifade eden Nihat Çiftçi, şunları söyledi:

"Şanlıurfa'mızın uzun yıllardır beklemiş olduğu Kızılkoyun bölgesinin turizme kazandırılması çalışmamız devam ediyor. Çok güzel bir proje yapıldı, şimdi yüklenici firma tarafından arkeologlar eşliğinde kazı çalışmaları yapılıyor. Kazılar sırasında yeni yeni mağaralar, kaya mezarları ve alanlar keşfediliyor. Bu projede Roma döneminin Şanlıurfa'da bırakmış oluğu izlere rastlıyoruz. Bulunduğu havza itibariyle tamamen tarihi içerisinde bulunduran bir arazi burası. Şu anda 61'inci mağarayı arkadaşlar keşfetmiş durumda. Turizm olarak bu gibi yerlerimizin kıymetini biliyoruz. Şehir olarak bu bilince de hep birlikte sahip çıkacağız. Derdimiz turizmin daha da gelişmesidir. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum."

Ömer Şulul -  DHA


Benzer Haberler & Reklamlar