Şaman İzleri sergisi Hamam Arts Hub’ta

Şaman İzleri sergisi Hamam Arts Hub’ta

Gelin başlı portresi 50 kuruşlara basılan ünlü koleksiyoner ve kültür araştırmacısı Sabiha Tansuğ’a ithaf edilen Şaman İzleri sergisi 9 Martta gerçekleşecek kokteyle sanatseverlere açılacak. 5 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergide, Şamanizm ile ilgili eserler görülebilecek, farklı performanslar izlenebilecek.

Ortaköy'de 300 yıllık tarihi Osmanlı hamamının restore edilmesiyle sanata kazandırılan Hamam Arts Hub’ta küratörlüğünü Denizhan Özer, yapımcılığını Kadın Kültür Platformu'nun üstlendiği serginin Şamanizmi "Kadın, doğa, sağlık" üçlemesiyle irdeleyeceği belirtiliyor.

Yapılan basın açıklamasına göre "Türk dünyasının ve kadim Türk kültürünün temel taşlarından Şamanizm, tüm yönleriyle Kuruçeşme Hamam Arts Hub’da açılacak “Şaman İzleri” sergisinde paylaşılacak. Resim, yontu, fotoğraf, enstalasyon, video art ve tasarım ürünleri yer aldığı sergide çeşitli koleksiyonlardan toplanan eşya, giysi, araç-gereç, müzik aletleri, obje ve takılar da görülebilecek.

Sergilenecek koleksiyon parçaları ve yeni üretilen yapıtlara ilave olarak sergi süresince şaman kültürü ve yaşam biçimiyle ilgili söyleşiler, müzik dinletileri, performanslar ve film gösterimleri de olacak. Sergi kapsamında sergi küratörü ve farklı yazarların katkılarıyla bir kitap da hazırlanıp yayınlanacak.

Koleksiyonerlerden Nesrin Öcal, Berrin Öztoprak, Sabiha Tansuğ, Buğra Karahan, Kevser Gürcan Akbaş ve Nigar Bilgen'in sahip olduğu Şaman kültürüne ait eserlerin de yer alacağı sergiye katkıda bulunan sanatçılar Hüsamettin Koçan, Tomur Atagök, Fevzi Karakoç, Murat İrtem, Selçuk Fergökçe, Nesim Saydın, Nigar Bilgen, Hayri Emrah Elpaş, Akagu Cenk Sertdemir, Ahmet Özçetin ve Yuko Sönmez oldu.

Şaman estetiği ve kültürü üzerinden zaman akışı içinde tanıtacak sergi, İstanbul’daki ilk gösterimden sonra Ankara, Eskişehir, Bursa, İzmir, Adana, Gaziantep, Malatya da izleyiciler ile buluşacak ve daha sonra da Asya, Avrupa ve farklı coğrafyalarda turneye çıkacak.

9 Mart tarihinde Hamam Arts Hub’ta açılacak  Etno çağdaş özellikli interaktif Şaman İzleri sergisi 5 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Yer: Hamam Arts Hub & Helo!

Adres: Kuruçeşme Caddesi, No 41, Kuruçeşme, İstanbul


Benzer Haberler & Reklamlar