Safranbolu'da Avrupa Miras Günleri Düzenlendi

Safranbolu'da Avrupa Miras Günleri Düzenlendi

Avrupa Konseyi tarafından resmi olarak başlatılan ve pek çok ülkede kutlanan "Avrupa Miras Günleri" kapsamında, Safranbolu ilçesindeki müzeler ücretsiz gezildi.

KARABÜK: Safranbolu Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan Safranbolu Kaymakamlığının da destek verdiği "Avrupa Miras Günleri" kapsamında, öğrenciler, vatandaşlar ve yabancı turistler, Kent Tarihi Müzesi ve Kaymakamlar Evi'ni gezdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kutlamalar kapsamında şehrimizdeki bütün müzeleri ücretsiz duruma getirdik. Bütün gelen misafirlerimize şehrimizde ücretle girilen müzelerin tamamı ücretsiz olacak. Düzenleyeceğimiz sergilerle, panellerle Avrupa ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa maddi imkanları iyi olmaması nedeniyle az gezen çocukları şehrimizin değerlerini tanıtmak amacıyla gezi düzenledik." diye konuştu.

Avrupa Konseyi'nden art arda 3 ödül aldıklarını anlatan Aksoy, "Önce Avrupa Şeref Diplomasını, Avrupa Şeref Bayrağını, son olarak da Avrupa Şeref Plaketini aldık. Amacımız Avrupa Ödülünü almak. Bu düzenlediğimiz etkiliklerle Avrupa Ödülünü almak üzere hazırlık ve çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.


AA Ahmet Özler 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar