Roma’da sahte Gladyatörlere izin yok

Roma’da sahte Gladyatörlere izin yok

Roma Belediyesi, Kolezyum ve çevresinde Roma askerleri ve gladyatör gibi giyinen figüranlara yasağını uzattı

ROMA:  Dünyanın en eski kentlerinden olan Roma’da, Roma İmparatorluğu askerleri, gladyatörler gibi giyinen figüranların Kolezyum’dan uzak tutulmaması, bu kurala uymayanlara 400 avro para cezası kesileceği belirtildi.

İtalya’nın başkenti Roma’da geçen ay yapılan yerel seçimlere 5 Yıldız Hareketi’nin adayı olarak giren ve büyük başarıyla çıkarak tarihi kentin ilk kadın belediye başkanı seçilen Virginia Raggi’nin ilk işlerinden biri antik arena Kolezyum ve çevresindeki Roma dönemine ait kalıntılara ilişkin oldu.

İtalyan AGI ajansının haberine göre, Raggi, kendisinden önce hükümetin atadığı bir yüksek komiser tarafından idare edilen Roma’da Kasım ayında yürürlüğe giren ve Haziran ayı sonunda biten, Kolezyum ve çevresinde eski Roma askeri ya da Gladyatör gibi giyinerek, turistlerle fahiş fiyatlara fotoğraf çektiren figüranlara yasak getiren kararın süresini uzattı.

Roma Belediye Başkanı Raggi’nin bugün imzalayacağını söylediği kurallara uymayan figüranlara da 400 avroluk ceza kesileceği belirtildi.

 

 


 

AA Barış Seçkin

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar